"Ili će poslušati volju naroda ili neka odlazi": Boško Obradović o Vučićevom 'prihvatanju EU sporazuma' u Briselu 1foto FoNet Milica Vučković

„Aleksandar Vučić je prihvatio da potpiše francusko-nemački sporazum i samo traži da mu pre toga dozvole ZSO. Više ne pominje ni Rezoluciju 12 44 SB UN, niti bilo šta drugo. A ZSO je drugo ime za manjinska prava Srba u drugoj, tuđoj i nezavisnoj državi. I ZSO je priznanje lažne države Kosovo“, kaže za Danas Boško Obradović, lider Pokreta Dveri.

Na primedbu da predsednik države tvrdi da je dogovoreno samo da se nastave razgovori i da je ZSO na prvom mestu, Obradović odgovara da je to podvala.

Dodaje da sledi najveća politička i medijska manipulacija koja će za cilj imati skretanje pažnje sa Vučićevog prihvatanja antiustavnog, kapitulantskog i izdajničkog francusko-nemačkog sporazuma.

„Sve je dogovoreno i više se o francusko-nemačkom sporazumu ne pregovara. Vučić ga je sinoć prihvatio. Pregovara se samo o njegovoj primeni i o ZSO koja nije ništa drugo nego ostavljanje Srba u nezavisnom Kosovu. To je borba za prava Srba kao manjine u tuđoj državi“, navodi lider Dveri .

On pita i kome posle čitanja zvanično objavljenog teksta francusko-nemačkog sporazuma nije jasno „da je ovo otvoreno priznanje lažne države Kosovo, kršenje Ustava Srbije, kapitulacija i izdaja?“

„Član 4 stav 2 francusko-nemačkog sporazuma koji je Vučić sinoć prihvatio u Briselu, a EU objavila javno kaže da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji. To je otvoreno priznanje lažne države Kosovo i rušenje Ustava i Rezolucije 12 44 SB UN“ , navodi Obradović i pita kada su Vučić i SNS kandidovali francusko-nemački sporazum na izborima i dobili podršku za to?

Podseća i da je više od 80 odsto građana Srbije, među kojima su i birači vlasti, protiv bilo kakvog priznanja lažne države Kosovo.

„Pozivam više desetina javnih tužilaca koji su ustali protiv korumpiranog i partijski zavisnog pravosuđa da pokažu samostalnost i podignu optužnicu protiv predsednika Republike zbog rušenja ustavnog poretka i prihvatanja francusko-nemačkog sporazuma o priznanju lažne države Kosovo. Ili će Vučić poslušati volju naroda, ili neka odlazi“, izričit je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari