Fotografija Aleksandra Vučića sa panela o Zapadnom Balkanu iz Davosa na kojoj se vidi kako sedi izdvojeno od svih lidera i sam, prava je slika i prilika izolovane Srbije. Samoizolovane Srbije „, kaže za Danas Zoran Lutovac, predsednik Denokratske stranke.

Lider DS ocenjuje da su oko predsednika naše države uglavnom samo pretorijanski mediji iz Srbije.

„Kada nema tih medija, nema nikog oko njega“, napominje Lutovac, ukazujući na to da postoji razlika između toga kako Vučića tretiraju van Srbije, a kako u Srbiji.

Predsednik Srbije je inače iz Davosa poručio da su ga molili da sedne u prvi red, ali da on to nije hteo.

„Tamo sam birao sam gde ću da sednem, i iako su me tri puta molili da dođem u prvi red, ja to nisam želeo. Ali to je jedna od stvari koja mi je zabavna. Kada imate teške razgovore, i kada razmišljate o tome, za mene je to deo dobre zabave. Zašto? Pa kada vidite da politički protivnici nemaju ništa da kažu o vašem radu, rezultatima, znanju jezika, onda misle da su se dočepali nečega, misleći da su svi površni kao i oni“, rekao je Vučić.

Dodao je da nije btino gde je seo.

„To nije suština i da ćete učitelju da se dopadnete, ako sedite u prvom redu – već je pitanje vašeg znanja“, rekao je Vučić.
Na fotografiji se vide izaslanik EU Miroslav Lajčak, premijer Hrvatske Andrej Plenković, albanski premijer Edi Rama, makedonski premijer Stevo Pendarovski…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari