Ne davimo Beograd u Raškoj gde glasaju građani sa severa Kosova 1FOTO:Ne davimo Beograd

Predstavnici Ne davimo Beograd obišli su glasačka mesta u Raškoj na kojima je omogućeno glasanje građanima sa severa Kosova, rečeno nam je u ovom pokretu.

Delegacija pokreta Ne davimo Beograd prisustvovala je jutros obeležavanju četvorogodišnjice ubistva jednog od lidera Srba sa KiM Olivera Ivanovića.

Kako nam je rekao član Malog veća Ne davimo Beograd Radomir lazović, u kontaktu sa članovima biračkih odbora u Raškoj su saznali da se radi o malom broju ljudi, kao i da vlada konfuzija jer nije jasno gde oni tačno glasaju pa ih sa jednog upućuju na drugo mesto.

– Ljudi su organizovano dolazili autobusima. Na Jarinju smo primetili nekoliko autobusa koji su poluprazni – naveo je Lazović.

Podsetimo, Republička izborna komisija (RIK) odlučila je da glasači sa Kosova i Metohije na referendumu o ustavnim promenama glasaju u Krušumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju, s obzirom da Priština ne dozvoljava bilo kakvo drugačije glasanje, osim u prostorijama Kancelarije za vezu u Prištini ili preko pošte.

Sva dešavanja o referendumu pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari