Sandra Božić prekinula štrajk glađu 1Foto: FoNet/Anđelija Stojković

Poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić je, nakon poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njenog kolege iz skupštinske klupe Aleksandra Martinovića, odlučila da prekine štrajk glađu, prenosi N1.

Kako navodi N1, nakon što je informaciju saopštila novinarima, Božić je krenula kući.

Na stepeništu ispred ulaza u Skupštinu Srbije ostali su samo Martinović i lider Dveri Boško Obradović.

Poslanik SNS Aleksandar Martinović se zahvalio, kako je rekao za N1, spontano okupljenima i pozvao Sandru Božić da posluša večerašnji poziv predsednika Srbije da odustane od štrajka glađu.

„Što se mene tiče, nisam još odlučio da li ću da prekinem štrajk glađu. Odluka je teška zato što nismo došli da pravimo perfromans nego smo došli da se borimo za to da tužilaštvo konačno počne da reaguje na fašističke ispade Dragana Đilasa, Boška Obradovića i njihovih batinaša. Dakle, moja koleginica će da prekine štrajk glađu, ja ću da ostanem“, rekao je Martinović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju iz predsedništva Srbije preko tv pozvao takodje na smanjenje tenzija i na sprečavanje nasilja.

Podsetimo, na stepeništu Skupštine u nedelju je prvi počeo štrajk glađu samostalni poslanik Miladin Ševarlić zbog neprimenjivanja Rezolucije 1244 na Kosovu i Metohiji i kršenja teritorijalnog intetgriteta i suvereniteta Srbije, ali je od štrajka danas odustao.

Njemu se u znak podrške pridružio poslanik i lider Dveri Boško Obradović koji zahteva obustavljanje izbornog procesa.

Božić i Martinović su stupili nakon toga u štrajk glađu zahtevajući da tužilaštvo pokrene postupak protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom skupa koji su u petak ispred tog zdanja organizovale Dveri.

Ispred zgrade Skupštine Srbije žandarmerija je večeras razdvajala pristalice Srpske napredne stranke i manju grupu ljudi koja je došla da pruži podršku Obradoviću.

Aleksandar Vučić zamolio je večeras demonstrante ispred Skupštine i iz redova SNS i iz Dveri da se raziđu jer pandemija korona virusa još nije završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari