Stoltenberg danas na Kosovu sa Osmani i Kurtijem, sutra u Beogradu 1foto: Beta foto/(Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix via AP)

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg posetiće danas Prištinu, gde će se sastati sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani i premijerom Aljbinom Kurtijem.

Stoltenberg je juče započeo turneju po zemljama Zapadnog Balkana posetom Sarajevu.

U toku svoje posete Kosovu, posetiće kamp Kfora „Nothing hil“, gde će se sastati sa komandantom Kfora general-majorom Ozkanom Ulutašom i obratiti se trupama.

Dan kasnije, 21. novembra, generalni sekretar NATO boraviće u Beogradu, gde su predviđeni sastanci sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom Vlade Anom Brnabić.

Stoltenberg će takođe sarađivati sa srpskim naučnicima koji će predstaviti tehnologiju razvijenu u kontekstu NATO projekata Nauka za mir i bezbednost.

Skoplje će biti poslednja etapa posete generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga zemljama Zapadnog Balkana.

„U sredu, 22. novembra, generalni sekretar će prisustvovati sastanku sa savezničkim liderima iz regiona. Na učešće su pozvani premijer Albanije Edi Rama, predsednik Hrvatske Zoran Milanović, premijer Crne Gore Milojko Spajić i premijer Slovenije Robert Golob“, navodi se u saopštenju NATO.

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da predstojeća poseta generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga Prištini pokazuje posvećenost Alijanse bezbednosti Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari