Tri decenije SDA Sandžaka 1Foto: Beta/ Miloš Miškov

SDA Sandžaka je obeležila tri decenije postojanja i rada.

U saopštenju izdatim tim povodom navodi se da je osnivanje stranke „civilizacijski i demokratski odgovor sandžačkog naroda na agresivnu, zločinačku velikosrpsku politiku“, ali i „reafirmisana ideja slobode za Sandžak, Kosovo i druge okupirane zemlje i narode na Balkanu, izložene velikosrpskoj politici verskog šovinizma, nacional fašizma i socijal rasizma“.

Svoj program i ciljeve SDA, svih trideset godina, ocenjuje kao „jedini put u srećnu sadašnjost i sigurnu budućnost svih građana Sandžaka“.

Svim svojim osnivačima, članovima i simpatizerima stranka Sulejmana Ugljanina čestita „tri decenije hrabre, usrajne, poštene, fer i demokratske borbe“.

Kada je osnovana 29. jula 1990. godine, SDA Sandžaka bila je nacionalni pokret Bošnjaka u ovom delu Srbije, a njen predsednik Ugljanin neprikosnoveni bošnjački lider.

Raslojavanje je krenulo nekoliko godina nakon osnivanja, formirane su nove bošnjačke partije, čiji lideri su ozbiljni politički akteri u Srbiji.

Svih trideset godina Sulejman Ugljanin je predsednik SDA Sandžaka i sve to vreme ima istu retoriku kada je van državne vlasti.

Ovaj prilog sufinansira grad Novi Pazar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari