Ujedinjeni ocenili da su predlozi opozicije ignorisani, Vučić tvrdi da je prihvatio svaki predlog 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Narodni poslanik grupe Ujedinjeni Stefan Jovanović izjavio je večeras da je sednica Skupštine Srbije posvećena Kosovu bila prilika da se postigne jedinistvo i da se temi pristupi na odgovoran način, ali su svi predlozi opozicije ignorisani.

„Nažalost, ignorisana je naša rezolucija i plan, to je pokazalo slabost i neodgovornost“, rekao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je Jovanoviću da niko od opozicije nije imao konkretan predlog.

„Lagali ste kao i za sve drugo, niste došli sa konkretnim predlozima kako da rešimo problem sa Kosovom i Metohijom, rekli ste samo da pošaljem pismo predsedniku Kine Si Đinpingu i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu“, rekao je Vučić i dodao da je sve predloge opozicije prihvatio.

Narodni poslanik grupe Ujedinjeni Borko Stefanović ocenio je da Skupština može i mora da pomogne po pitanju situacije na Kosovu i istakao da treba formirati Komisiju koja će voditi pregovore.

„Svi moramo da se čuvamo jednoumlja i grešaka. Nikakav aplauz neće doneti ništa dobro Srbiji, jer nas čekaju ozbiljni razgovori“, rekao je Stefanović.

Vučić je odgovorio da „nema ništa protiv“ da se formira Komisija za pregovore, ali da sumnja da će Evropljani to da prihvate.

„Plašim se da bi to (Komisija za pregovore) donelo najteži rezulat za Kosovo“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari