Vučić se sutra sastaje sa Miroslavom Lajčakom 1Lajčak i Vučić Foto: FoNet/Nenad Đorđević (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, najavljeno je danas iz kancelarije ua medije na Andrićevom vencu.

Lajčak se 13. oktobra u Prištini sastao sa kosovskim premiejrom Aljbinom Kurtije, a medijima je tada rekao da je to bio nastavak nedavno započetih razgovora na inicijativu francuskog predsednika Makrona, nemačkog kancelara Olafa Šolca i posle telefonskim pozivom američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Druga tačka dnevnog reda, kako je rekao Lajčak, bila su aktuelna pitanja, posebno o energetici io registarskim tablicama, s obzirom da je preregistracija oročena do 31. oktobra.

„Zbog toga je za mene veoma važno, da i mi i EU i međunarodna zajednica znamo šta je plan kako bi se izbegla situacija koja bi mogla da eskalira i da to nije nikome u interesu“, rekao je lajčak navodeći da je energetsko pitanje „u procesu konsultacija“.

„Zato što postoji rizik da se ’Elektroseveru’ oduzme dozvola, što ne želimo da se desi“, poručio je Lajčak i, prema izveštaju RTK, najavio da će u ponedeljak doći u Beograd „sa istom svrhom, sa istim dnevnim redom i sa istim pitanjima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari