Kremasti desert (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Vanila krem u čaši ili teglici je poslastica koju će voleti cela porodica, kremasto, slatko, ne peče se, pravi se za kratko vreme. Sve što je potrebno za zaposlene domaćice tu je.

Možda još samo pripremiti sastojke, pa bi bilo dobro da nabavimo pakovanje oreo keksa ukoliko želimo zemljasti izgled poslastice ili neki keks sa ovsenim pahuljicama, pri tome dodati sezonsko voće, ali isto tako dobro može da uskoči tegla nekog slatka za dekoraciju ukoliko dolaze iznenadni gosti.

Šta nam je sve potrebno:

Kremasti desert (recept) 2
Foto: Vesna Laćarak
  • 800 ml mleka
  • 180 g šećera
  • 6 žumanaca
  • 60 g skroba
  • narendana korica limuna
  • vanila ekstrakt
  • pakovanje keksa

Način pripreme:

U posudu staviti žumanca i šećer umutiti penasto, dodati skrob i naliti sa malo mleka, mešati dok se skrob ne rastvori.

U drugu posudu staviti mleko dodati narendanu koricu limuna i vanilu zagrejati do tačke ključanja. Potom polako u tankom mlazu sipati jaja uz neprestano mešanje, kuvati nekoliko minuta dok se krem ne zgusne. Kada je krem gotov prebaciti u staklenu posudu i prekriti providnom folijom da se ne uhvati korica.

Keks staviti na tvrdu podlogu, takođe prekriti folijom pa oklagijom preći preko keksa kako bi ga usitnili ili u blender.

Pripremiti nekoliko čaša ili teglica.U čašu staviti sitan keks pa krem, može se slagati u više nivoa, na kraju ukrasiti voćem, šlagom, ukrasnim mrvicama, komadićima keksa, čokolade.

Uživajte!

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.