Foto: Vesna Laćarak

Mogu da nam posluže maskarpone, kvark sir, vajkrem, grčki jogurt, kotaž sir, slatka pavlaka, neslana urda.

Naš kremasti osvežavajući oreo čizkejk se priprema jednostavno, a najbolje u svemu je što ne morate da upotrebite rernu.

Ovu poslasticu od sira možete napraviti u čaši interesantnog oblika, u manjim ili većim teglicama. Svakako, ovo je lagana varijanta čizkejka bez pečenja.

Šta nam je sve potrebno:

Baza kolača:

  • 110g  oreo keksa
  • 50g putera

Krem od sira:

  • 200g švapskog sira
  • 100g grčkog jogurta
  • 150ml slatke pavlake
  • 50g šećera u prahu
  • 1 kesica želatina

Preliv:

  • 400g šumskog voća
  • 100g šećera
  • sok od pola limuna

Način pripreme:

Keks sameljite ili jednostavno pređite oklagijom preko njega nekoliko puta, pomešajte sa rastopljenim puterom. Za laganiju varijantu umesto putera stavite (3-4 kašike mleka ili soka od pomorandže).

Smesu rasporedite u teglice (4) ukoliko su manje, kašikom dobro utisnuti bazu kolača na dno. Teglice ostaviti u frižideru na pola sata da se baza od keksa stegne.

U malo tople vode staviti kesicu želatina, promešati i ostaviti nekoliko minuta da nabubri.

Hladnu slatku pavlaku umutiti sa dodatkom šećera. Jogurt pomešati sa sirom i želatinom, pa sve dodati u šlag. Sjediniti sastojke lagano mešajući.

Pripremljeni krem od sira dodati na bazu od keksa i ponovno sve vratiti u frižider jedan sat.

Šumsko voće staviti u manju posudu, dodati sok od limuna i šećer. Kuvati na laganoj vatri dok se sadržaj ne gusne (oko 15 min).

Voće ostaviti da se ohladi i potom dodati na vrh čizkejka.

Neka teglice budu u frižideru do posluživanja.

Voće za vrh možete menjati po želji višnje, ribizle, maline, kupine, borovnice ili miks svih vrsta bobičastog voća.

Uživajte!

Povezani tekstovi