Podvarak sa suvim šljivama (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Ali oni koji su pristigli zaista mogu da se pohvale epitetom autentični srpski recept.

Jedan od njih je upravo ova odlična zimska kombinacija namirnica. Kiseli kupus ribanac i divne slatkaste sušene šljive.

Toplo preporučujemo da isprobate ovo jelo.

Zahvaljujemo se Radici Čolić koja je pored ovg recepta poslala i recept za pihtije od boba. 

Šta nam je sve potrebno:

  • 1kg kupusa ribanca
  • 200g suvih šljiva 
  • 3 srednje glavice crnog luka
  • šoljica pirinča
  • aleva paprika 
  • ulje
  • lorber, biber u zrnu 
Podvarak sa suvim šljivama (recept) 2
Foto: Vesna Laćarak

Način pripreme:

Na ulju ispržiti usitnjen luk, dodati pirinač i lorber. Kada pirinač upije masnoću, dodati kupus, alevu papriku i biber.

Naliti malo vode i dinstati dok kupus ne omekša. Sada dodati suve šljive, još malo dinstati sve zajedno, pa sve preručiti u pleh i peći oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Uživajte!

close
Podvarak sa suvim šljivama (recept) 3

Prijavite se za
NJUZLETER

Svake subote u formi mejla biće Vam dostupan pregled nedelje koji za Vas biraju i komentarišu kolumnisti Danasa.

Vaša email adresa biće korišćena isključivo za potrebe slanja njuzletera u skladu sa Politikom privatnosti.

Podržite nas članstvom u Klubu čitalaca Danasa

U vreme opšte tabloidizacije, senzacionalizma i komercijalizacije medija, duže od dve decenije istrajavamo na principima profesionalnog i etičkog novinarstva. Bili smo zabranjivani i prozivani, nijedna vlast nije bila blagonaklona prema kritici, ali nas ništa nije sprečilo da vas svakodnevno objektivno informišemo. Zato želimo da se oslonimo na vas.

Članstvom u Klubu čitalaca Danasa za 799 dinara mesečno pomažete nam da ostanemo samostalni i dosledni novinarstvu u kakvo verujemo, a vi na mejl svako veče dobijate PDF sutrašnjeg broja Danas.