Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ova salata je jednostavna za pripremu, a ukusna. Probajte je.

Sastojci:

4 manja blanširana patlidžana (oko 1 kg)

2 kašike ajvara (recept za ajvar možete naći ovde)

1 kašika ulja po izboru

4 čena belog luka

1 vezica peršuna

1 kašičica morske soli

1-2 kašike sirćeta po izboru

ljuta paprika opciono.

*Koristila sam maslinovo ulje i balzamiko sirće.

Priprema:

Blanširani patlidžan iseckajte na kockice željene veličine. Dodajte sve ostale sastojke i izmešajte (beli luk isckajte kao i peršunov list). Salatu ostavite da odstoji oko pola sata pre služenja kako bi se sjedinili svi ukusi.

Patlidžan blanširam u slatko slanoj vodi. Na 1/2 vode dodam kašiku šećera i pola kašičice soli. Oljušten patlidžan i isečen uzdzuž na pola, spuštam u kipuću vodu.

Salatu možete dekorisati peršunovim listom, ajvarom i belim lukom, po želji. 

Recept možete naći i na blogu http://domacicazavas.blogspot.rs/2015_09_01_archive.html?m=1

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.