Recept nedelje: Paprike punjene pasuljem 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Uobičajen način pripreme punjenih paprika jeste sa mesom i pirinčem. Paprike se mogu puniti bilo čime.

Za nadev možete da koristite ono što volite ili u datom momentu imate pri ruci. Volim paprike sa sirom (punjene mešavinom sira i jaja) zapečene u rerni – ja jedem papriku, a sestra sir.

Takođe, crvene paprike su vrlo ukusne ako se napune smesom koju čine prženi luk i krompir i zapeku u rerni.

Postoji baš dosta mogućnosti kada je u pitanju punjenje paprika. Predlažem da paprike napunite na sledeći način.

Sastojci:

10 paprika srednje veličine

20 kašika kuvanog pasulja (sitnijeg)

2 kašike pirinča

1 mala glavica crnog luka

2 paradajza

2 čena belog luka

1 kašičica soli

začini po ukusu: biber, ljuta paprika, peršunov list, suvo povrće…

3 kašike ulja

peršunov list za dekoraciju

Recept nedelje: Paprike punjene pasuljem 2

Priprema:

Sjedinite kuvan pasulj, nekuvan pirinač, rendan crni luk, iseckan paradajz kao i beli luk.

Začinite po ukusu i umešajte ulje.

Punite izdubljene paprike i ređajte ih u pleh u koji ste sipali vodu da prekrije dno.

Svaku papriku premažite manjom količinom ulja.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prilikom služenja, paprike dekorišite svežim ili sušenim peršunovim listom.

U sezoni možete dodati i svež paradajz.

Ovo je još jedan predlog za ručak na brzinu ili brzinski ručak. Ali pod uslovom da imate kuvan pasulj. Svakako može poslužiti i pasulj iz konzerve. Pasulj možete zameniti sočivom, leblebijama… Takođe, ove paprike su pogodne za osobe koje poste (posno jelo). Ovako pripremljene paprike možete konzumirati i kada postite na vodi (ako eliminišete ulje).

Recept možete naći i na blogu

http://domacicazavas.blogspot.rs/2015/12/paprike-punjene-pasuljem.html?m=1

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari