Fotografije sa bloga Domaćica za vas

U pitanju je veganska, posna, varijanta, ali podrazumeva se da paprike s karfiolom možete obogatiti i nekim mesnim dodakom. Pustite mašti na volju i uživajte pripremajući ovaj specijalitet.

Paprike s karfiolom, sastojci:

3-4 kašike ulja

1 glavica crnog luka

1 manja glavica karfiola, oko 500 g

1 šoljica pirinča

1 čen belog luka

3-4 grančice peršunovog lista

začini: so, biber, mrvljena ljuta paprika…

12-14 srednjih paprika

Priprema: Sitno iseckan crni luk pržite na vrelom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte pirinač i šoljicu vode. Smanjite temperaturu. Karfiol izrendajte ili iseckajte što sitnije i dodajte u pirinač. Dinstajte u poklopljenoj šerpi uz postepeno dodavanje vode dok karfiol i piinač delimično ne omekšaju.

Na kraju dodajte beli luk i začinite po ukusu. Napunite paprike i premažite ih uljem. Sipajte šoljicu vode i pokrijte posudu za pečenje (poklopcem, folijom…). Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Pred kraja pečenja, skinite poklopac da paprike porumene.

Recept sam kreirala ssvim slučajno, kao i većinu ostalih. Velikoj većini se dopao ovaj specijalitet.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.