Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Uživajte u svakom zalogaju.

Sastojci za kore:

  • 120 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 dl vode
  • 100 g margarina
  • 3 kašike marmelade
  • 350 g brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Sastojci za fil:

  • 350 g malina
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 dl vode
  • 40 g gustina
  • 125 g margarina
  • Posne kocke sa malinama, priprema

Priprema kora:

Prokuvajte vodu, šećere, margarin i marmeladu. Izmešajte suve sastojke i dodajte ih u prohlađenu smesu koju ste prokuvali. Sjedinite sve sastojke. Testo upakujte u kesu i stavite u frižider na sat vremena.

Podelite ga na tri dela, razvijte kore okvirnih dimenzija 20*30 i pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 10-12 minuta.

Priprema fila:

Za fil skuvajte maline, šećere i malo vode. Razmutite gustin i skuvajte ga sa malinama. U vruć fil dodajte margarin i mutite mikserom dok se svi sastojci ne sjedine.  Mlakim filom nafilujte tortu.  Prelijte je čokoladnom glazurom.

Za ovu meru će vam biti potrebno 200 g čokolade, 1 kašika margarina i nekoliko kašika vode.

Posne kocke sa malinama možete ukrasiti onako kako vam se dopada. Po želji možete napraviti duplu meru i tako dobiti višu tortu. Ja sam je sekla na manje komade (za sitne kolače), pa sam se zbog toga odlučila za ovu meru i visinu.

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti