Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Ove posne kuglice nisu preslatke jer susam i kakao imaju malo oporiji (gorak) ukus. Ukoliko volite slađe ukuse, možete dodati neki prirodni zaslađivač.

Sastojci:

200 gr svežih urmi bez koštica

150 g sirovog susama

20 g kakaoa

sok od pola pomorandže

orašasti plodovi po izboru za valjanje kuglica

Priprema:

Urme sameljite ili sitno iseckajte.

Susam sameljite.

Sjedinite urme, susam i kakao.

Sok od narandže dodajte postepeno dok ne dobijete kompaktnu smesu od koje možete oblikovati kuglice. Od ove količine ćete dobiti 20-tak kuglica.

Uzmite u obzir da će se smesa postati čvršća kada odstoji. Pre oblikovanja, smesu možete ostaviti da odstoji oko sat vremena.  Po ukusu, u kuglice možete dodati rendanu koricu od pomorandže.  Za valjanje kuglica sam koristila kokosovo brašno. Cvetići kao dekoracija nisu obavezni.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.