Recept nedelje: Posni minjoni 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Posni minjoni su napravljeni po uzoru na kocke sa malinama, kore su identične, a fil drugačiji.

Recept za posne kocke sa malinama možete naći ovde

Posni minjoni, sastojci za kore:

Recept nedelje: Posni minjoni 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas
  • 120 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 dl vode
  • 100 g margarina
  • 3 kašike marmelade
  • 350 g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Posni minjoni, sastojci za fil:

  • 150 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 dl vode
  • 100 g čokolade
  • rendana korica od pola pomorandže
  • 125 g margarina
  • 150 g mlevenih oraha
  • 150 g mlevenog keksa
  • 3-4 kašike džema od kajsija

Priprema kora:

Prokuvajte vodu, šećere, margarin i marmeladu.

Izmešajte suve sastojke i dodajte ih u prohlađenu smesu koju ste prokuvali.

Sjedinite sve sastojke.

Testo upakujte u kesu i stavite u frižider na sat vremena (nekada kore razvijam odmah).

Podelite ga na tri dela, razvijte kore okvirnih dimenzija 20*30 i pecite ih u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 10-tak minuta.

Bitno je da ne prepečete kore, one su meke dok su tople, posle budu čvrste.

Pečem ih na papiru za pečenje.

Recept nedelje: Posni minjoni 3
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Priprema fila:

Prokuvajte vodu i šećere, pa dodajte čokoladu, margarin i koricu od pomorandže.

Kuvajte na laganoj vatri dok se svi satsojci ne sjedine. U prohlađenu smesu dodajte keks, orahe i džem.

Mlakim filom nafilujte kore.

Ostavite da sve lepo stegne u frižideru, pa secite na kocke u umačite u čokoladnu glazuru.

Za ovu količinu je potrebno 200-300 g čokolade.

Minjone dekorišite po želji.

Na isti način možete napraviti razne ukuse.

Najčešće pravim ovu kombinaciju, sa rumom i suvim grožđem i sa lešnikom.

Takođe, fil možete napraviti samo od orašasih plodova ili samo od keksa, kako vam odgovara.

Ima baš dosta mogućnosti.

P.S. Minjone sam pravila nekoliko puta dok nisam napisala recept. Ovaj odnos sastojaka je taman kako treba.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari