Recept nedelje: Sok od breskve i kruške 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Gusti sok od breskve i kruške se jednostavno priprema – kao i većina gustih sokova.

Voće se obari, izmiksa, dodaju se po potrebi: voda, šećer i vitamin C i to je to. Voće je ove godine posebno slatko, pa nisam dodavala šećer.

Sokove sam pripremala za trenutnu upotrebu jer je bilo dosta voća (kako ne bi propalo).

Ukoliko sok  od breskve i kruške pripremate za neki kasniji period, dodajte šećer i pasterizujte ga.

Recept nedelje: Sok od breskve i kruške 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Koliko ćete kog voća upotrebiti, odlučite sami. Odnos ne mora biti 1:1.

Sok od breskve i kruške, sastojci:

  • 1 kg očišćenog voća (breskve i kruške)
  • 100-150 g šećera
  • 1/2  ravne kašičice vitamina C.

Sok od breskve i kruške, priprema:

Iseckano voće prelijte vodom i šećerom. Kuvajte ga oko pet minuta – dok voće ne omekša.

Voće ocedite, stavite u blender i procesirajte.

Po potrebi dodajte vodu u kojoj se voće kuvalo. Na kraju sjedinite dobijenu kašu, ostatak tečnosti i vitamin C.

Recept nedelje: Sok od breskve i kruške 3
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Sok sipajte u sterilisane flaše i čuvajte u frižideru. Kada se ohladi, sok od breskve i kruške je spreman za upotrebu.

A koliko su kruške iz naše bašte slatke, možete videti na fotografiji.

Mada, osa je malo gricnula i mamu i tetku…

Ko je najslađi, procenite sami 😉

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari