Predlog za današnju večeru: Palačinke od tikvica i sira 1Palačinke od tikvica i sira Fotografija: Goskova Tatiana on Shutterstock

Male palačinke od povrća, jaja i brašna najukusnije su direktno iz tiganja, umesto hladne, kada se posluže uz salatu, piše punkufer.dnevnik.hr. U slučaju recepta za palačinke od tikvica, koji sledi, treba pripaziti na to da se one dobro ocede od viška vode kako palačinke ne bi postale gnjecave nakon pečenja.

Sastojci za palačinke od tikvica:

  • 700 g tikvica
  • veza mladog luka
  • 250 g fete
  • struk peršuna
  • 1 kašika mlevene paprike
  • 130 g brašna
  • 3 jaja
  • limun
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

  1. Narendajte tikvice, posolite ih, pa stavite na krpu 20 minuta da otpuste višak tečnosti.
  2. Naseckan luk i fetu izmešajte, pa dodajte seckani peršun i mlevenu papriku. Dodajte brašno, so i biber, pa umućena jaja. Sve promešajte.
  3. Tikvice u krpi dobro iscedite, pa dodajte u smesu, koja će biti grudvasta, ali tako treba.
  4.  Vadite kašikom smesu u tiganj sa zagrejanim uljem, pa ih spljoštite kašikom, kako biste dobili pljeskavice. Pržite oko dva minuta sa svake strane. Poslužite s limunom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari