Eksperiment in vivo 1Foto: Freepik

Nisam stigla da dobijem uključenje (bila sam na čekanju) u emisiju Utisak nedelje 11. decembra o.g. da bih dala glas (da je moglo i sto glasova) prvom predlogu o demonstraciji „uspelog gašenja požara“.

Kad se krene in vivo, a u ovom slučaju još in situ, kraj je neizvestan. Znamo da će se požar ipak ugasiti kad izgori onaj zapaljivi podmetnuti materijal. Što bi se reklo: SREĆAN KRAJ!

Metafora jasna za ovu našu novu realnost.

Samo da podsetim sve one koji gase pandemiju kovida 19 da nas ipak čeka taj srećan kraj. Kad će – ne zna se?!

Ono što se zna i moralo bi se imati na umu da se „događanje naroda“ u Srbiji ovih dana neće ugasiti zbog snega i kiše, već zbog dodavanja podmetnutog zapaljivog govora i dolivanja ulja na tzv. razdor organizatora. Sve je to deo eksperimenta in vivo! Kako to sprečiti? Pa, zna se KO OVDE KOSI A KO VODU NOSI! Voda (sneg i kiša) neće ugasiti buđenje ekološke svesti i smešno je da se preti kosidbom kad joj vreme nije. Presvlačenje treba prepoznati na vreme i ne juriti na pogrešne. Ti pravi kosioci su veštiji, kad se šteta primeti teško ju je popraviti. Ono što se zna da već tri subote mladi poručuju da se Srbija ne sme prodavati i njene prirodne lepote uništavati.

Autorka je penzionerka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.