Metamorfoze Ivice Dačića 1ilustracija Foto: pixabay / jackmac34

Pri stupanju na dužnost predsednika Narodne skupštine Srbije, dotadašnji ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izričito je naglasio da će zasedanja skupštine počinjati tačno u zakazano vreme, da će se strogo poštovati dnevni red prihvaćen na početku zasedanja i da neće tolerisati pokušaje pojedinih neodgovornih poslanika da ga naruše.

Već na prvim zasedanjima pokazalo se da su Dačićeve reči bile samo maska kojom je želeo da zavara političke neistomišljenike, da pomisle da je nešto krenulo nabolje u parlamentu. Nije prošlo mnogo vremena a skupštinska zasedanja počela su da kasne sa početkom rada, jer nije bilo kvoruma potrebnog za donošenje zakona.

Poslanici vladajuće većine su bezobzirno kršili dnevni red, diskutujući o svemu drugom, samo ne o onome što je od životnog značaja za državu i građane. Glavna tema najvećeg broja zasedanja bio je Dragan Đilas i njegov „nakradeni novac“, smešten navodno na Mauricijusu. I, naravno, poltronske pohvale Aleksandru Vučiću.

Kad predsedava sednici, Dačić mudro ćuti, jer je Socijalistička partija Srbije, čiji je on predsednik, koalicioni partner Srpske napredne stranke i nije pametno opominjati, ili čak kazniti njihovog šefa poslaničke grupe Aleksandra Martinovića, koji brutalno gazi nedavno usvojeni kodeks ponašanja.

Ne pada mu na pamet da opomene mlade poslanike SNS, koji sa skupštinske govornice deklamuju lekcije mržnje naučene na partijskoj Akademiji za mlade lidere.

Miloševićev pionir se na vreme distancirao od svog lidera, čim je osetio da je njegova politika počela da posrće.

Završio je Fakultet političkih nauka sa prosečnom ocenom 10. Priča se da je studirao 14 godina.

Strani jezici su mu zauvek ostali strani, pa pokušava da se afirmiše kao estradni umetnik- pevač.

Nije Dačića mnogo uzdrmala ni afera „Koferče“, koja do danas nije razjašnjena. Do sada je bio na raznim funkcijama: ministar unutrašnjih poslova, ministar spoljnih poslova, premijer, predsednik Skupštine. Jedino još nije bio predsednik Republike. Ali, idu izbori. Nikad se ne zna.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Metamorfoze Ivice Dačića”

  1. Ivica je takođe ostvario značajan doprinos pljačkanju vozača motornih vozila u Srbiji kada je i pored opomene kolega ministara uveo ćčžš kao oznake na reg.tablicama,a kasnije kada su zamenjene tablice po tom u svetu jednstvenom principu,uveden je zakon zamene tablica zbog isteka roka trajanja od 7 godina.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.