Knjiga, ti i leto – nagradni konkurs kladovske Biblioteke 1Kladovo Foto: J.B.K.

Sa idejom da se na kreativan i zabavan način afirmiše čitanje u letnjem periodu uz druženje ljubitelja knjiga, biblioteka, fotografije ali i znanja, kladovska biblioteka je i ovog leta raspisala nagradni foto konkurs na temu „Knjiga, ti i leto“ .

-Već devet godina organizujemo nagradni foto konkurs, prošlogodišnji je bio u skladu sa aktulenom situacijom i zvao se „Knjiga, leto i ti … u doba korone“. Prvo mesto pripalo je Sanji Lazović iz Beograda, drugo Slađani Bolbotinović iz Tekije, a treće Mariji Jovanović iz Beograda. – podseža direktorka kladovske Biblioteke Žaklina Nikolić, najavljujući da novo digitalno kreativno druženje počinje od danas.

Pravo da učestvuju imaju fotografi amateri, ljubitelji čitanja bez obzira na uzrast, kažu u Biblioteci Kladovo koja će nagraditi tri  najbolje fotografije koje promovišu knjigu i čitanje.

Glavna nagrada je digitalni foto aparat, a organizatori su pripremili bogat fond nagrada za svaku specifičnost digitalnog umetničkog rada.

Prema propozicijama konkursa, fotografije mogu da budu u boji i crno-bele, bez kompjuterske obrade i da prikazuju osobu koja čita.

Maksimalni broj fotografija sa kojima autor može da učestvuje je tri, a poslednji rok za slanje je 31. avgust.

Izložba pristiglih fotografija i dodela nagrada biće održani  tokom septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari