Tabašević otvara "Borine književne dane" 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade za najbolji roman Vladimir Tabašević večeras će u biblioteci grada otvoriti Književnu manifestaciju „Borini književni dani“, koja će se od 21. do 23. marta održati pod pokroviteljstvom Grada Vranja.

Tabašević će predstaviti roman „Zablude svetog Sebastijana“, za koji je dobio prestižni književnu nagradu. O romanu će govoriti i urednica u Izdavačkom preduzeću Laguna Jasmina Radojičić.

Za petak u 10 sati u Sali periodike vranjske biblioteke zakazana je književna radionica sa pesnikinjom iz Severne Makedonije Elenom Prendžovom i vranjanskim stvaraocem Nemanjom Stojkovićem. U 19 sati biće održana promocija knjige Laure Barne „Jugo uvek okreće na buru“.

U okviru manifestacije Izdavačka kuća „Partizanska knjiga“ iz Beograda će 23. marta predstaviti svoju produkciju. Predstaviće se autori knjiga „Pustite mi laganu muziku“ Dragan Mokran, „Smrt u Bašaidu“ Miroslav Ćurčić, kao i Srđan Srdić, autor knjige „Srebrna magla“. Članovi Udruženja književnika Vranja održaće književno veče u Vranjskoj Banji na kome će svoje stvaralaštvo predstaviti pesnici Mile Kostić, Blagoje Savić i Žikica Dimitrijević.

I ove godine Književna zajednica „Borisav Stanković“ najavila je održavanje paralelne manifestacije koja se održava pod nazivom „Borina nedelja“ i čiji će program biti naknadno objavljen. Manifestacija će biti održana u tradicionalnom terminu od 23. marta i trajaće sedam dana, a biće dodeljena i nagrada za najbolji roman sa imenom pisca „Koštane“, „Nečiste krvi“ i „Gazda Mladena“. Predsednik Upravnog odbora zajednice književnik Miroslav Cera Mihailović najavio je konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljen program manifestacije.

„Borina nedelja“ krajem marta

U višegodišnjem sporu između gradskih vlasti i Književne zajednice „Borisav Stanković“, koji je imao i svoj sudski epilog, gradska uprava prestala je da finansira manifestaciju u organizaciji zajednice i Miroslava Cere Mihailovića. U međuvremenu zajednica je ostala bez prostorija, a celokupna organizacija pala je na teret sponzora koji podržavaju manifestaciju koja od početka nosi naslov „Borina nedelja“ i održava se svake godine u poslednjoj nedelji marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari