Naprednjaci sinhronizovano "štite" skupštine u gradovima širom Srbije 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Odbornici Srpske napredne stranke širom Srbije tokom popodneva skoro sinhronizovano ušli su u prostorije nekoliko lokalnih skupština kako bi iskazali „protest i neslaganje sa onim što radi opozicija“, a u pojedinim mestima i sa protestom koji je najavljen za subotu u Beogradu.

Naprednjaci „brane“ Skupštinu Beograda, zatim skupštine u opštini Stari Grad u Beogradu, kao i u Nišu, Kraljevu, Užicu, Kladovu, Loznici, Zrenjaninu, Čačku i Leskovcu. U pojedinim mestima to čine uz pomoć svojih koalicionih partnera sa kojima čine skupštinske većine.

U gradovima kao što su Šabac i Paraćin aktivisti SNS-a su danas nenajavljeno posetili tamošnje opštine u toku radnog vremena, noseći transparente i ispisane parole.

Skupština Beograda

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će gradski odbornici u Beogradu iz vladajuće koalicije od danas biti u Skupštini Beograda i „čuvati narodne institucije od huligana i fašista iz redova opozicionog Saveza za Srbiju“ (SZS).

Skupština opštine Stari Grad

Odbornici Srpske napredne stranke nešto pre 17 časova došli su u salu Skupštine opštine Stari grad u Beogradu

Oni su došli kako bi, prema rečima odbornice SNS Nataše Belča, iskazali protest protiv svega što radi predsednik te opštine Marko Bastać.

„Došli smo kao odbornici, neko ko ovde radi, da protestujemo protiv svega što radi predsednik opštine Marko Bastać, koji ruši gradilišta po centru Beograda i onemogućava starograđanima da, kada se završe radovi, uživaju u svemu što je grad rešio da uradi za ovu centralnu opštinu“, rekla je Belča agenciji Beta.

Niš

Odbornici Srpske napredne stranke(SNS) i njihovi koalicioni partneri zatvorili su se danas posle 15 časova u Skupštinu grada Niša jer će, kako su naveli, na večerašnjem protestu „ Za Niš bez straha- 1 od 5 miliona“ govoriti jedan od lidera Saveza za Srbiju(SZS) i predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović.

Kraljevo

Odbornici Skupštine grada Kraljeva danas su, otpočeli sa, kako su rekli dežurstvom u prostorijama Gradske Skupštine uoči najavljenog sutrašnjeg protesta građana i opozicionih stranaka pred Narodnom Skupštinom u Beogradu.

Poput njihovih kolega u drugim gradovima Srbije, i odbornici SNS i SPS, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, koji su na vlasti u Užicu, odlučili su da „brane“ užičku skupštinu od, kako su saopštili, „nasilja koje sprovodi i propagira tzv. Savez za Srbiju“.

Kladovo

Čelnici opštine Kladovo, članovi Opštinskog veća, odbornici, direktori javnih preduzeća, ustanova, škola sastali su se danas i sa ovog skupa poručili da neće dozvoliti da se ciljevi interesnih grupa pretvore u anarhiju i nasilje jer niko nema pravo da preuzme vlast i da nasilno prekraja izbornu volju građana, jer Srbija to ne zaslužuje.

Užice

Poput njihovih kolega u drugim gradovima Srbije, i odbornici SNS i SPS, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, koji su na vlasti u Užicu, odlučili su da „brane“ užičku skupštinu od, kako su saopštili, „nasilja koje sprovodi i propagira tzv. Savez za Srbiju“.

Loznica

Deo odbornika skupštinske većine u Loznici (SNS i SPS), najavio je da će od danas (12. april) boraviti u prostorijama gradske uprave i Skupštine grada zbog, kako je rekao odbornik Marko Jovanović, „sve učestalijih i agresivnijih oblika nasilja od strane dela opozicije predvođenih liderima Saveza za Srbiju“.

Zrenjanin

Odnornici Skupštine Zrenjanin ušli su kasno popodne u salu Gradske kuće da bi, kako su naveli, tako odbranili institucije i izbornu volju građana. To je vid podrške kolegma u Beogradu, moglo se čuti među naprednjacima.

Odbornici vladajuće većine u Zrenjaninu počeli su protest za odbranu skupštine, objašnjavajući da na ovaj način brane skupštinske institucije. Najavljuju da će ovde ostati tokom noći i narednog dana.

Leskovac

Odbornici vladajuće većine u Skupštini Leskovca, koju čine Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) sa partnerima, ušli su u salu skupštine i najavili da će dežurati cele noći kako bi „zaštitili instituciju od upada opozicije“, rečeno je FoNetu u tim strankama.

Čačak

Gradska organizacija Srpske napredne stranke (SNS) u Čačku saopštila je danas da „ustaje u odbranu gradskih istitucija“, da će ih „zaštiti od terora političke manjine“ i da ostaju „do daljeg“ u lokalnoj Skupštini.

Paraćin

Demokratska stranka u Paraćinu saopštila je da su aktivisti Srpske napredne stranke iz tog grada nenajavljeno ušli u zgradu te opštine u toku radnog vremena, noseći transparente i ispisane parole.

„Očito režirana predstava nije proizvela željeni efekat – nervozu ili agresivno odbijanje čelnika opštine Paraćin da se informišu o konkretnim pobudama i stvarnim zahtevima“, navodi se u saopštenju.

Šabac

Predstavnici Povereništva Srpske napredne stranke (SNS) ušli su danas u radne prostorije gradonačelnika, gradskog veća i Skupštine grada Šapca, javila je Televizija Šabac.

Zaječar

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, u prisustvu odbornika SNS-a i koalicionih partnera, većnika i nekih direktora javnih preduzeća, održao je vanrednu konferenciju za medije na kojoj je kazao da su on i ljudi iz grada spremni da brane institucije sistema od nasilnika koji žele da upadnu i da ih zauzmu.

Milivojević: SNS sprovodi apsolutnu kontrakampanju i onemogućava da narod vidi zahteve opozicije

Politički analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je danas da potezi Srpske napredne stranke (SNS) predstavljaju „apsolutno kopiranje“ svega što radi opozicija čime onemogućavaju da narod vidi šta opozicija zahteva.

Milivojević je ulazak pripadnika SNS u prostorije lokalnih samouprava ocenio kao jedan od načina da se pošalje poruka opoziciji da im „ne padne na pamet“ da upadnu u Skupštinu Srbije.

Da podsetimo, građanski protesti „1 od 5 miliona“ koji se od 30. novembra održavaju jednom nedeljno u više od 50 gradova Srbije, nastavljeni su i večeras u više gradova i opština širom Srbije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari