Kakvo razočaranje: Vreme za 1. maj širom Srbije biće baš onako kako nismo očekivali 1foto S. Jovičić

Vreme za prvomajske praznike i neće nas usrećiti. Posebno one koji planiraju uranak, roštiljanje, pecanje ili odlazak u prirodu na četiri dana, koliko će ih biti ukoliko spoje vikend sa dva neradna dana – ponedeljak i utorak.

Đorđe Đurić, meteorolog u Weather2Umbrella, kaže za Danas da će vreme 30. aprila, u subotu, i 1. maja, u nedelju, biti promenjivo  oblačno.

– Na severu Srbije biće suvo. Konkretno u Vojvodini i Beogradu, dok će u ostatku zemlje kiša, pljuskovi i grmljavina povremeno prekidati boravak na otvorenom. A, naročito sredinom oba dana, u popodnevnim satima – prognozira naš sagovornik.

To, međutim, nije sve.

– U nedelju će u Pomoravlju, Podunavlju i jugu Banata duvati jak jugoistočni vetar ili svima poznata košava. Temperatura vazduha tokom dana kretaće se od 18 stepeni Celzijusovih do 24 stepena. Jutarnje temperature će biti od pet do 10, što je oko proseka za ovo doba godine, uz ponegde malo svežija jutra – priča Đurić.

Kakvo razočaranje: Vreme za 1. maj širom Srbije biće baš onako kako nismo očekivali 2
Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Prema njegovim rečima, u ponedeljak i utorak u celoj Srbiji će biti nestabilno vreme.

– Očekuje nas promenjivo oblačno vreme. Biće loklanih pljuskova i grmljavine, uglavnom sredinom dana i poslepodne. Ovo važi naročito za za jug i zapad Srbije. Temperature će biti za nekoliko stepeni niže u odnosu na prethodne dane – ističe sagovornik Danasa.

Kako precizira, očekuju se jutarnje od osam do 12 stepeni, dok će dnevne biti od 16 do 20.

Kakvo razočaranje: Vreme za 1. maj širom Srbije biće baš onako kako nismo očekivali 3
Foto: EPA-EFE/ VINCENT JANNINK

– One jesu malo ispod proseka za ovo doba godine – kaže Đurić.

Jedini savet u čitavoj ovoj priči jeste već zaboravljena rečenica dr Nade Macure, bivše portparolke beogradske Hitne pomoći, „da se obučemo slojevito, ponesemo flašicu vode“.

I, ne samo to, već sve ostalo što smo planirali i – uživamo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari