Novi Sad: Aktivisti pozivaju novog gradonačelnika na kordon žurku danas na Šodrošu 1Foto: A. Latas

Aktivisti „Šodroš Survivor kampa“ pozvali su novog gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića da im se danas pridruži na „Kordon žurci“ na Šodrošu, gde oni već mesecima protestuju i tvrde da će izgradnja novog, četvrtog mosta preko Dunava u Novom Sadu, ugroziti prirodu u dunavskom priobalju.

Događaj su nazvali pank muzičko druženje „Kordon parti“ zbog dešavanja proteklih nedelja, kada je došlo do koškanja između građana koji protestuju i policajaca koji danonoćno čuvaju ogradu na budućem gradilištu mosta kineske kompanije CRBC.

„Kordon policije uz ograde koje čuvaju strani kapital i domaće poslušnike, na Šodrošu do sada nije volja građana uspešno probila. Još uvek nije kasno da to učine zakoni i struka. Dok taj dan čekamo, probajmo još ovaj put sa pesmom. Nikom nije škodila, nikog nije povredila“, piše u najavi događaja.

Pank će na gitari svirati novosadski muzičar Robi, a kako poručuju aktivisti, „sa njim će pevati svi“.

Kako su naveli u najavi dogadjaja, pozivaju i „starog pankera, a taze gradonačelnika Novog Sada“ Milana Đurića da im se pridruži.

„Kad već neće s nama da razgovara, neka dodje da uživa u prirodi i muzici, među građanima. Ne postoji sigurnije mesto trenutno u gradu na koje među ljude može da se pojavi i predstavi, jer čuvaće ga prekobrojna policija koju dan-noć drži u šumi Šodroša. Poziv važi za ceo njegov kabinet“, piše u najavi.

Dodali su da nemaju više šta da izgube pa da mogu „od muke“ da zapevaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari