Vulin: Zanimljiv stoički mir kojim članovi SNS-a posmatraju kampanju protiv Danila Vučića 1Foto: FoNet/MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je večeras da je veoma zanimljiv „stoički mir“ sa kojom Srpska napredna stranka (SNS) posmatra borbu porodice predsednika države i SNS sa kako je naveo „Đilasovskim medijima i partijama“.

Vulin  je za Televiziju Pink rekao da se vodi „kontinuirana kampanja tih medija i njegovih (Đilasovih)“ partija protiv sina predsednika države, Danila.

Dodao je da je sin predsednika „prvo bio bahat, pa bezobrazan, pa nasilnik, pa kriminalac“ a sada je, kako je naveo „bogataš koji deli novac“.

„I uvek se ta laž demantuje i onda ništa“, rekao je Vulin, koji je predsednik Partije socijalista, inače kolicionog partnera SNS.

Prema njegovim rečima, prava meta lažnih afera i napada na Danila Vučića je Aleksandar Vučić sa idejom da se sam povuče i napusti državne funkcije.

„Veoma je zanimljiv stoički mir, sa kojim njegova partija, koja je verovatno najmasovnija u Srbiji, posmatra tu borbu porodice Vučić“, rekao je Vulin.

Dodao je da su „oni onako uzdržani“, te ocenio kao da „imaju jednu distancu“.

„Prosto  tumačim da su zaboravili kako su nastali, ko im je obezbedio glasove, da su zabroavili kako su postali to što jesu i da su posebno zaboravili da to jako lako prestane,  to lako prođe“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, jedna stvar  kada nešto steknete izborima, a druga kada nešto dobijete.

Ocenio je i da su „zaboravili da je samo borba garancija da će nastaviti“  da rade (kao i sada).

„Misle da su političke vidre ako se sklone od napada i sukoba i misle neće mene i kažu ja sam tu poltička vidra – ma ne nisi, (nego si) kukavica“, rekao je Vulin.

On je, ne precizirajući na koga konkretno misli, pozitivno ocenio reakcije premijerke Ane Brnabić.

„Za primer je svako ko reaguje na laž i kaže ko je tu laž smislio iako zna da će bite napadnut.. i dok traje emisija ja ću biti proglašen poltronom, lažovom, ulizicom…“, rekao je on.

Upitan o bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, Vulin je rekao da i u tom slučaju institucije rade svoj posao.

„Odgovaraće za ono što je radila, na osnovu istrage koju smo vodili, tužioci su pokrenuli odgovarajuće procese, njoj je pritvor produžen  i to je“, rekao je on.

Dodao je da istraga ne staje.

„Istraga ne staje, kada se ovako nešto pokrene onda se otvaraju mnogo pravci, onda se svašta sazna pojave se brojni svedoci pa i oni sada izađu…ali ajmo ostavimo istrazi da to radi“, rekao je on.

Upitan o vakcinaciji protiv korona virusa i kovid propusnicama, Vulin je odbacio stavove protivnika vakcinacije kao i razloge onih koji protestvuju protiv kovid propunica.

Vulin je rekao da svaki „antivakser, ako nije već vakcinsian, kada stigne u u kovid bolnicu“ prvo pita kada može da se vakciniše.

Podsetio je da je država obezbedila i vakcine i sve ostalo za borbu protiv kovida, te dodao da bi on, iako nije lekar, uveo celodnevne kovid propusnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari