Iz užičkih "Dveri" pozvali građane da na referendumu zaokruže "ne" 1Foto: A. Milošević

Dragan Krsmanović, član Političkog saveta “Dveri” rekao je danas da je „jasno da nećemo ući u Evropsku uniju, ali da svoj Ustav prilagođavamo njima“ i pozvao građane da 16. januara izađu na referendum.

-Promene Ustava nemaju veze sa promenama u pravosuđu, već sa izvršavanjem naloga njihovih pravih gospodara, koji se nalaze van zemlje. Naš Ustav nije savršen, ali ako se uvede njegova promena na tako jednostavan način, sutra će na red doći druga pitanja – rekao je Krsmanović i kao primer budućih promena naveo istopolne brakove i preambule vezane za Kosovo u sastavu Srbije.

On je istakao da “Dveri” podržavaju proteste građana protiv Rio Tinta, za koji kaže da je ogolio ovu vlast.

Nisu za radikalne mere, kažu, ali kada je opstanak Srbije u pitanju ni jedno sredstvo nije nedozvoljeno.

-Protestujući protiv Rio Tinta “Dveri” protestuju protiv nenarodnog sistema kome su prioritet stranci, a ne mi. Stranci će pokupovati naše zemljište, zagaditi vodotokove, otvoriti rudnik i na kraju će ova zemlja biti nepodnošljiva za život –  rekao je član Političkog saveta “Dveri”.

Članica Gradskog odbora “Dveri” Ružica Blagojević akcenat je stavila na aerozagađenje, istakavši da mere energetske efikasnosti nisu dovoljne i da gasifikacija nije rešila problem.

– Opasnije od zagađenja vazduha jeste zagađenje ljudskih duša, koje sede u Narodnoj skupštini i donose protivustavne odluke i potpisuju ugovore u korist stranih kompanija, a na štetu građana svoje zemlje – istakla je Blagojević.

Nekadašnji odbornik u gradskoj Skupštini i član Gradskog odbora „Dveri“ Dragan Babić, kao dugogodišnji preduzetnik, posebnu pažnju je usmerio na nedavno usvojen gradski budžet od 3,7 milijardi dinara.

On je nezadovoljan procentima novca iz budžeta koji se izdvajaju za sport i energetsku efikasnost, po 1, 8 odsto, zatim za energetsku efikasnost 1,5 odsto, 0,2 odsto za privredu, 0,3 odsto za parkiranje.

Na temu aerozagađenja, Babić je istakao da rešenja postoje, ali da bi njihova primena loše uticala na imidž vlasti.

– Postoji način da se smanji broj automobila ili bar da svi taksisti voze električna kola. Postoji i javni saobraćaj koji ne funkcioniše zahvaljujući nafti. Sve to može da se uradi, ali košta. Umesto toga, mi imamo popločane trotoare i skandalozan plato ispred Gradske kuće –  kritikuje Babić gradsku vlast, za koju kaže da je jedini veliki projekat, koji je realizovala, „šminkanje glavne ulice“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari