SPS-u mesto predsednika a SNS-u sekretara skupštine? „Nešto je trulo u državi Danskoj”: POKS Kragujevca o koaliciji „naprednjaka” i socijalista 1Foto: Z. S. M.

 

Predsednik POKS Kragujevac Milan Tanović na sednici skupštine grada Kragujevca Izjavio je da nije logično da SPS dobije mesto predsednika skupštine grada Kragujevca a da sekretar skupštine bude iz SNS-a.

To svoje reagovanje u formi saopštenja podelio je danas i sa javnošću i medijima.

– Lepo je to uvio u foliju gospodin Petrašinović svojim izlaganjem, hvaleći „zrelost” Momčilovića da izabere sekretara koji nije iz njegove stranke, izjavljujući da je to iznenađenje, međutim svako ko poznaje političku situaciju u gradu, svestan je da tu nešto ne štima, kaže Tanović.

Po njegovom mišljenju „na taj način se šalje poruka da SNS nema poverenja u SPS ili da SPS nema kadar za tu funkciju”.

Tanović smatra da je prva opcija verovatnija.

– Tako da imamo prvu naznaku krize vlasti, ceni on.

Ovu konstataciju, po njemu, potvrdili su bivši gradonacelnik Dašić i novi predsednik skupštine Ivica Momčilović, pokušavajući za skupštinskom govornicom da opravdaju ovakav izbor.

– Ono što je svakako zrelo – zrelo je da se promeni vlast. Promenljivost vlasti je korisna za svako društvo i oličenje je demokratije, zaklučuje u svom saopštenju Tanović.

Da podsetimo, kao što je Danas već više puta pisao, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Kragujevca odbornici iz kolaicije SNS, SPS i grupe građana 300 Kragujevčana, 13. februara, njih 51, za predsednika gradskog parlamenta izabrali su Ivici Momčlovića, predsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije i člana Glavnog odbora ove stranke.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari