Vučić u Novom Pazaru: Znam da ću teško osvojiti srca Bošnjaka 1Foto: E. Radetinac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Novom Pazaru da nije došao da se dodvorava, jer zna da će teško da osvoji srca Bošnjaka, nešto zbog sopstvenih izjava u prošlom periodu, a nešto zbog laži koje se o njemu izriču.

Došao sam da kažem šta sam ostvario, koliko autoputeva, pruga bolnica. To je rezultat koji, nadam se, nećete moći da negirate, rekao je Vučić na svečanosti obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice „Novi Pazar“.

On je napomenuo da zna da kod Bošnjaka u Novom Pazaru postoji sumnja da će neko da ih izigra zbog nečega, poput obećanja o novoj bolnici, koja će prerasti u Kliničko-bolnički centar, i obećao da će, umesto za predviđene četiri godine, biti završena za 2,5.

Uložno je 44 miliona evra samo u ovaj medicinski objekat, plus još najmanje 20 miliona u opremu, precizirao je Vučić.

Prema njegovim rečima, od 1945. godine se, u vreme socijalizma, na Sandžaku radilo mnogo toga, „ali nikad kao do sada u Novom Pazaru i Sjenici“, dok će u Tutinu ta aktivnost morati da se pojača.

Vučić je najavio da će država povećati transfer sredstava iz budžeta Novom Pazaru, tako da će moći više da se potroši na lokalnom nivou, a da će da se vidi sa Vojskom Srbije oko zemljišta za budući stadion u tom gradu.

Sada Novi Pazar dobija tri-četiri puta više novca od države, nego što daje državi kroz poreze, dodao je Vučić.

Pokazali smo poštovanje prema Novom Pazaru

Kako javlja dopisnica Danasa iz Novog Pazara Slađana Novosel, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas, je prisustvovao svečanom otvaranju radova na rekonstrukciji i dogradnji novopazarske Opšte bolnice, koja, bi za dve i po godine, trebalo da preraste u Kliničko-bolnički centar (KBC).

Pred nekoliko stotina građana, rekao je da nije došao da se dodvorava.

-Znam da ću srca Bošnjaka teško da osvojim. Nešto sopstvenom krivicom, zbog nečega iz mnogo davnog perioda, nešto zbog mnogih laži i predrasuda. Došao sam, zbog nečeg mnogo važnijeg od toga da li cu se vama dopasti ili ne – naglasio je predsednik Srbije i dodao da je došao zbog rezultata koje će ostaviti kada mu prođe predsednički mandat, koje će građani moći sami da analiziraju „voleli me ili ne, to su rezultati koje verovatno nećete moći da negirate“.

Poručio je da je veoma važno da predsednik zemlje pokaže poštovanje prema svima njenim građanima.

Kao dokaz poštovanja i odnosa prema Novom Pazaru, naveo je primer izgradnje budućeg KBC, u čiju izgradnju će država uložiti 44 miliona evra i još najmanje 20 miliona evra u njegovo opremanje, „to je za 7-8 miliona evra više nego za KBC u Nišu“.

Od projekata važnih za ovaj kraj, Vučić je izdvojio idejni projekat za brzu saobraćajnicu Kraljevo-Raška-Novi Pazar, podizanje sporta kroz  razvojne projekte, kakva je izgradnja evropskog stadiona u gradu, a za njega najvažnije je pronalaženje kapitalnog investitora, koji će otvoriti fabriku i obezbedite pristojne plate. To će omogućiti da se Novi Pazar razvija i više zarađuje, jer sada iz republičkog budžeta uzima četiri puta više nego što daje.

U ovoj godini za Novi Pazar su povećana transferna sredstva. Osim toga manastir Sopoćani i Altun-alem džamija dobiće po 50 miliona dinara za svoje projekte.

Za dve i po godine Opšta bolnica bi morala da ima dovoljan broj naučno-istraživačkih kadrova, koji su jedan od uslova za dobijanje statusa KBC. Vučić je obećao, da će i pre toga, biti dobijena dozvola za rad te nove zdravstvene ustanove.

Predsednik Srbije je u Novom Pazaru boravio u okviru posete Raškom okrugu. Iz Novog Pazara otišao je u selo Pavlica kod Raške, a potom u Kraljevo.gde će se večeras obratiti građanima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari