Recept nedelje: Domaći nugat krem 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Nugat/lešnik, mlečni ili neki drugi popularni krem, možete napraviti u kućnim uslovima. Na taj način, imate uticaj na kvalitet i izbor sastojaka.

Dosta recepata ćete naći na internetu, ali predlažem sledeći:

Sastojci:

75 g mlevenog lešnika, pečenog
75 g šećera u prahu
10 g vanilin šećera (ili 1 kašičica ekstrakta vanile)
50 g mleka u prahu
100 g crne čokoladeRecept nedelje: Domaći nugat krem 2
1 dl vode
1 dl slatke pavlake

Priprema:
Sjedinite šećer u prahu, vanilin šećer i mleveni lešnik. Sameljite u mlinu za kafu kako biste dobili prah. Izmešajte ga sa mlekom u prahu. Na nižoj temperaturi istopite čokoladu uz postepeno dodavanje vode.

Sada izmešajte suvu masu sa čokoladom. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Sačekajte 10-tak minuta da se smesa ohladi, potom je stavite u frižider na pola sata, okvirno. Sjedinite sa neumućenom slatkom pavlakom.
Nemojte mutiti mikserom već mešajte npr. viljuškom.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari