Recept nedelje: Kukuruzna pita 1Foto: Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Kukuruzna pita, projara ili kako god vam odgovara. Ovo je bilo po principu „eat smart“ tj. od sastojaka koji su bili na dohvat ruke.

Ništa novo i neviđeno, ali fino i ukusno. Začini – origano i biber u ovom slučaju nisu neophodni, ali ja ih volim. U ovakve pite i pitice često stavljam i mrvljenu ljutu papriku. Znači, možete da je začinite po ukusu.

Recept nedelje: Kukuruzna pita 2
Foto: Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Kukuruzna pita, sastojci:

  • 3 jajeta
  • 1 šolja jogurta
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 šolja kukuruznog griza
  • 1/2 šolje običnog pšeničnog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200 g paprike u pavlaci
  • 100 g čvršćeg sira
  • 100 g zelenog dela praziluka
  • 1 ravna kašičica soli (ili po ukusu)
  • mleveni biber, origao (opciono)

Kukuruzna pita, priprema:

Recept nedelje: Kukuruzna pita 3
Foto: Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Umutite jaja, ulje i jogurt. Dodajte kukuruzni griz, brašno i prašak za pecivo.
Sjedinite sve sastojke, pa dodajte iseckanu papriku (zajedno sa pavlakom), izmrvljeni sir i sitnije iseckan praziluk.
Začinite po ukusu – origano, biber… (može i ne mora).

Pleh okvirnih dimenzija 25*30 obložite papirom za pečenje ili namastite i pospite brašnom, sipajte smesu, poravnajte i stavite u hladnu rernu.

Rernu uključite na 200 stepeni i pecite oko pola sata od momenta kada se rerna zagreje.

Napomene:

Što se tiče ovog jela, nemam neke posebne savete, sve je jasno i jednostavno.

Recept  za pripremu možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas.  

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.

Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari