Recept nedelje: Sočni kolač sa šargarepom 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Šargarepa pored toga, što je glavni sastojak raznih supa, čorbi i odlično se kombinuje sa različitim povrćem i mesom u slanim jelima, takođe se može koristiti i za pripremu slatkih delicija.

Za ovaj sočni kolač potrebno vam je

Testo:

3 jajeta
350 g šećera
250 ml ulja
1 vanil šećer
1 kašičica rendane kore od limuna
½ kašičice sode bikarbone
½ kašičice praška za pecivo
325 g brašna

30 g griza
100 g mlečne čokolade
400 g šargarepe
200 g jabuke

100 g bobićastog voća po izboru

Recept nedelje: Sočni kolač sa šargarepom 2

Glazura:

100 g crne čokolade

100 ml slatke pavlake

Sastojci za krem:

250 ml slatke pavlake

50 g šlag krem od vanile

Priprema: Umutite jaja sa šećerom i uljem. Sjedinite suve sastojke i dodajte ih u prethodno umućenu smesu. Izmešajte i dodajte sitno rendanu šargarepu i jabuku kao i iseckanu mlečnu čokoladu. Potom umešajte bobičasto voće. Kolač pecite u plehu prečnika 26 cm na 150-180 stepeni oko sat vremena.

Ohlađen kolač prelijte istopljenom čokoladom u koju ste dodali zagrejanu slatu pavlaku.

Preko čokolade stavite slatku pavlaku umućenu sa šlagom u prahu (šlag krem od vanile). Smesu mutite ručnom mutilicom ili mikserom, ali na najmanjoj brzini. Vodite računa da vam se smesa ne premuti. Ne treba da bude jako čvrsta.

Kolač dekorišite po želji.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari