Recept nedelje: Slatki kakao hleb 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Slatki kakao hleb idealan je za pripremu slatkih sendviča. Ukusan, mek, aromatičan…

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kesice suvog kvasca
  • 1/3 kesice praška za pecivo
  • 1 kašika rendane korice pomorandže
  • 2 dl toplog mleka
  • 2 kašike džema po izboru
  • 1/2 dl ulja

Priprema:

Sjednite sve suve sastojke u vanglici za mešenje.

Dodajte mleko, džem i ulje, pa umesite meko testo.

Recept nedelje: Slatki kakao hleb 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Posudu prekrijte providnom folijom i ostavite je na toplom mestu da testo naraste (oko pola sata) .

Premesite testo uz dodatak 1-2 kašike brašna, oblikujte hleb i stavite ga u modlu koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Prekrijte modlu i ostavite hleb na toplom mestu da naraste 40-tak minuta.

Pecite ga u zagrejanoj rerni na 180 stepeni okvirno pola sata.

Kada se hleb prohladi, možete ga poslužiti.

Isecite ga na kriške i premažite omiljenim džemom, kremom, medom, kikiriki puterom…,

Dodajte komade voća, pospite kokosom…

Ili jednostavno, slatki kakao hleb pospite šećerom u prahu.

Napomene:

Koristila sam džem od pomorandže, ali može bilo koji drugi po vašem ukusu.

U testo možete dodati dve kašike kokosa.

Svi slatki začini se mogu dodati po ukusu

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari