Recept nedelje: Posne lešnik kocke 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Posne lešnik kocke mogu biti mrsne. Znate i sami da posne sastojke možete zameniti mrsnim i obrnuto.

U ovom slučaju treba zameniti biljno mleko i margarin. Ovaj kolač se brzo priprema jer se za njegovu pripremu koriste gotove kore. Koristila sam Bradić medene kore. (Post nije sponzorisan, samo želim da vam olakšam s obzirom da su količine sastojaka prilagođene pomenutim korama.) Ove medene kore (po mojoj proceni) ne sadrže med i cimet (bez obzira što piše, ili sadrže u minimalnim količinama) i nemaju boju medenih kora, neutralnog su ukusa tako da se lepo uklapaju sa lešnikom.

Posne lešnik kocke, sastojci:

1 pakovanje medenih kora

3 dl biljnog mleka (sojinog, bademovog, pirinčanog…)

100 g šećera

3 kašike griza

2 kašike oštrog brašna

1 kesica vanilin šećera

150 g margarina

100 g šećera u prahu

200 g mlevenog lešnika (pečenog)

Glazura:

150 g čokolade

1 kašika margarina

2-3 kašike tople vode

Posne lešnik kocke, priprema: U šerpi sjedinite mleko, šećer, brašno i griz. Kuvajte da srednoj temperaturi dok se fil ne zgusne, pa umešajte vanilin šećer. Penasto umutite margarin i šećer u prahu, pa sjedinite sa ohlađenim filom. Na kraju umešajte lešnik.

Fil podelite na tri dela i nafilujte kore (u pakovanju ima 4 kore).

Pritisnite nečim teškim kako bi se kore i fil sjedinili.

Kada se kore omekšaju, kolač prelijte glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete istopiti čokoladu i margarin na niskoj temperaturi i na kraju umešati vodu.

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari