Slana torta od kupusa (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Šta ćete lepše od kupusa u jesen, a tek na zimu, to skoro svi znamo. Kupus volimo da jedemo na razne načine, a i treba, kažu da je zdrav i ukusan.

Mogućnosti i načina za spremanje ima dosta. Naša tradcionalna priprema svadbarskog kupusa, sarme, slatkog  kupusa sa junetinom, podvarka sa suvim šljivama ili slaninom. Ali ovog puta ćemo sve nama znane recepte ostaviti po strani i krenuti u jednu drugačiju kulinarsku avanturu i napraviti jednu tortu, molim vas, slanu od kupusa.

Budimo otvoreni, istraživačkog i avanturističkog duha, pravac kuhinja da isprobamo kupus pripremljen na ovaj način. Kao i do sada sa našim receptima, priprema je jednostavna.

Slana torta od kupusa (recept) 2
Foto: Vesna Laćarak

Šta nam je sve potrebno:

  • 250g kupusa  ¼ glavice do ½
  •  srednja glavica luka
  • 2 jaja
  • 120g brašna
  • 150ml  jogurta
  • peršun
  • so i biber
  • 1 kašičica praška za pecivo

Način pripreme:

Kupus oprati pa iseći na tanke rezance, dodati naseckani peršun i sitno naseckan luk, promešati .

Umutiti dva jaja dodati jogurt, brašno sa praškom za pecivo, so, biber.

Sjediniti kupus i testo mešajući.

U okrugli pleh staviti papir za pečenje do 20cm prečnika, premazati uljem, sipati smesu i peći 35-40 minuta na 180C.

Kada se slana torta malo prohladi, prevrnuti na tanjir, odstraniti papir i seći.

Uživajte!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Slana torta od kupusa (recept)”

  1. Prostite gospođo Laćarak da li je u pitanju kiseli ili sveži kupus? Nisam pametan a po slici bih rekao da ima malo crvenog kupusa ili je u pitanju crveni ešalot?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.