Žaklina Tatalović: U čemu uživa posle posla i šta preporučuje na Netfliksu 1Foto: Privatna arhiva

Žaklina Tatalović, novinarka N1 televizije, za „Danas“ priča o slobodnom vremenu i omiljenim mestima u Beogradu, ali i otkriva kako bi to izgledao njen idealan slobodan dan i na koju destinaciju planira ponovo da otputuje.

Šetnja posle posla

Imam pomalo slobodnog vremena, izborila sam se za to posle 22 godine rada u novinarstvu. Provodim ga tako što se skroz isključim i važno mi je da sam u pokretu. Obično pešačim kad se vraćam kući sa televizije, tu ukradem sat dva od dana. Kada ne radim, pobegnem na Adu i to baš rano ujutru. Volim da šetam sama jer tako mogu da održavam neki svoj tempo.

Haotičan dan od jutra

Nemam rituale, moj dan je pogotovo kad radim, od jutra haotičan. Volim kad se probudim ranije da se izležavam po tišini dok ne zazvoni prvi put telefon.

Dunav i Zemunski kej

Obožavam Zemun jer sam tamo odrasla i završila Zemunsku gimnaziju, išla u muzičku školu “Kosta Manojlović” i kad god mogu, taj deo volim da prepešačim. Dunav je zato neizostavan, bio je deo mog odrastanja. Možda nisam ulazila u prljavo more, ali za Dunav se nije marilo. Nigde nema boljih komaraca nego leti na Zemunskom keju. Kada su u pitanju restorani, “Tabor” – zimi, leti, preko dana, noću – uvek!

Žaklina Tatalović: U čemu uživa posle posla i šta preporučuje na Netfliksu 2
Foto: Privatna arhiva

Crveno more i Maldivi

I zimi i leti volim more. Crveno more je uvek moj favorit pre svega zbog toplote, a zatim i bogatstva podvodnog sveta. Neko sam ko i dalje ne izlazi iz vode dok se jagodice na prstima ne smežuraju. Planiram da sa vratim još nekoliko puta na Maldive koji su čarobni, mada i dosta opasniji. Okean je ipak nešto drugačije. Uživam u slanoj koži, čupavoj frizuri, kad sam bosa i kad ne moram biti našminkana.

Idealan slobodan dan

Volim dugo da spavam. Volim da kuvam i volim pse. Tako da bih pre svega volela da mogu da imam psa, a onda i dane posvećene samo njemu. To bi bili pravi mini odmori. To bi bili momenti kada se potpuno isključim, da on i ja idemo gde želimo i da nam niko ne smeta.

Žaklina Tatalović: U čemu uživa posle posla i šta preporučuje na Netfliksu 3
Foto: Privatna arhiva

Krompir, koka-kola i testenina – krišom

Najviše volim ono što naravno ne smem, a to su krompir i testenine. I to naručujem krišom i od same sebe, kao i koka-kolu. Ako izuzmemo to što je zabranjeno, odlučujem se uvek za ribu. Masnu morsku ribu. Biću iskrena, ne volim vino, ali kažu da se ta ljubav rađa s godinama. Pre ću naručiti koktel, osim ako nisam u društvu nekoga ko se razume u vina, ali i tada ću pre izabrati koktel.

Netfliks – najbolji prijatelj

U toku korone “Netfliks” je postao moj najbolji prijatelj i odgledala sam sve serije pa sada samo čekam nastavke. “Grey’s Anatomy” je serija koju mnogo volim jer je medicina moja neostvarena ljubav. “Queen of the South” je nešto što mogu da preporučim. Uživam i u horor filmovima, ali ih gledam sa upaljenim svetlom. Preporučujem i “Conjuring” – sve delove, ali u bioskopu, gde je mrak.

Žaklina Tatalović: U čemu uživa posle posla i šta preporučuje na Netfliksu 4
Foto: Privatna arhiva

Balašević i Beogradski sindikat

Odrasla sam na Balaševićevoj muzici i stavu da nije Nova godina ako nema Đoletovog koncerta. Njegovu muziku slušam gotovo uvek kada nam stignu hladniji dani. Biću i na koncertu Beogradskog sindikata. U proleće i leto dok pešačim ili treniram, uglavnom biram neki mix house i disco muziku.

Češljugar i Ostrvo pelikana

To su knjige koje moraju da bude emocije od samog početka kako bi se zadržale pored mog kreveta. U ovom trenutku to je “Češljugar” i mislim da će mi za tu knjigu trebati malo više vremena da je savladam. Za to je tu leto. Što se tiče preporuke, uvek “Ostrvo pelikana”, baš zbog emocija koje je izazvala ali novih koje je probudila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari