Leskovačka Gimnazija dočekala svetskog juniorskog šampiona u plivanju 1Foto: J. Jovanović

Plivača PK „Dubočica“, Uroša Živanovića iz Leskovca, koji je pre desetak dana osvojio zlatnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Limi, dočekali su u dvorištu leskovačke Gimnazije koju pohađa, njegovi školski drugovi, profesori i direktorka škole.

Kako javlja JuGmedia, Živanoviću je, „uz osmeh, jak aplauz i ovacije prisutnih“, priređen doček kojem se nije nadao, „što se moglo primetiti i na njegovom licu prilikom ulaska u dvorište gimnazije, dok su njegovi školski drugovi u rukama držali raširenu srpsku zastavu“.

„Iskreno nisam očekivao ovakav doček. Meni je rečeno da dođem da vidim direktorku, nisam znao da će biti ovako nešto. Zatečen sam i baš srećan što je sve ovo ovako ispalo“, rekao je Živanović.

Mladi plivač se potom osvrnuo na nedavno takmičenje i kazao da „ovakav uspeh nije očekivao, ali mu se potajno nadao“ i dodao da su njegovi planovi za budućnost „odbrana titule sledeće godine i bolji rezultati“.

Direktorka Gimnazije, Dragana Cvetanović, podesetila je da se 15. septembra obeležava Dan srpskog jedinstva i nacionalne zastave, pa je škola odlučila da „Uroševe rezultate uzme kao primer i predstave ga“.

„Cela nedelja je u znaku obeležavanja Dana srpskog jedinstva i nacionalne zastave, a iskoristili smo uspeh našeg svetskog šampiona da obeležimo Dan nacionalne zastave, simbola slave, ponosa i odanosti. Cela Srbija, Leskovac i mi kao škola ponosni smo na Uroša“, rekla je Cvetanović.

Iskoristili smo njegov uspeh da obeležimo Dan nacionalne zastave, simbola, slave, ponosa i odanosti, a Uroš je to najbolje pokazao”, objasnila je Cvetanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari