Vučić u ponedeljak na svečanom otvaranju puta Novi Pazar-Tutin 1Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanom otvaranju rekonstruisanog puta Novi Pazar-Tutin, najavljeno je danas iz Predsedništva.Vučić će ceremoniji prisustvovati tokom obilaska Raškog i Moravičkog okruga, a svečano otvaranje zakazano je za 10 časova na Pazarištu.

Radovi na rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin, koje je izvodila turska kompanija „Tašjapi“, završeni su pre mesec dana, a počeli su krajem septembra 2019. godine.

Vrednost radova iznosila je 24 miliona evra, koji su obezbeđeni kreditom Turske uz kamatu od 2,5 odsto.

Da podsetimo, na jučerašnjoj konferenciji za štampu predsednik Srbije je rekao da je naša pozicija u vezi sa Kosovom postaje sve komplikovanija zato što danas imamo na stolu predlog Francuske i Nemačke o kojem moramo da razgovaramo „jer ne možete da bacite kroz prozor predlog dve najveće evropske sile“.

Predsednik je najavio i da će u narednih šest godina biti uloženo 12 milijardi evra u infrastrukturu, jer energetika predstavlja „krvotok jedne zemlje“.

Vučić je rekao i da Srbija za sada neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji, sve dok šteta koja se nanosi Srbiji ne bude prevelika.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari