Biševac podneo ostavku, Mujagić i Hot se premišljaju 1foto : Nihat Biševac

Novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac podneo je, danas, ostavku na tu funkciju. Predsednici opština Sjenica i Tutin odluku treba da donesu narednih dana.

Biševac je u obrazloženju naveo da je to uradio „kako bi se stvorili uslovi da se, do kraja ove kalendarske godine, stvore uslovi za lokalne izbore“.

“Smatram da je održavanje prevremenih lokalnih izbora u interesu svih građana Grada Novog Pazara, kao i da predstavljaju osnovu za dalji razvoj naše lokalne zajednice” – napisao je Biševac.

Na gradskom Facebook nalogu navodi se da je Biševčeva želja bila „da se uštedi na budžetu i vremenu i da je građanima nepotrebno, da u roku od nekoliko meseci, dva puta izlaze na birališta“.

Biševac je kadar Sandžačke demokratske partije (SDP), koja je u koaliciji sa SNS na svim nivoima.

Diplomirani je ekonomista. Ovo mu je drugi mandat na mestu gradonačelnika. Prvi put je biran 2016.godine, a drugi je započeo posle lokalnih izbora 2020.godine.

Biševac, član Sandžačke demokratske partije (SDP), je za gradonačelnika Novog Pazara prvi put izabran 2016. godine, a drugi četvorogodišnji mandat započeo je u septembru 2020. godine.

Mešu brojnim gradonačelnicima i predsednicima opština u Srbiji, koji su danas podneli ostavke na te funkcije, nisu predsednici opština Sjenica i Tutin.

Predsednik opštine Sjenica, Munib Mujagić, za Danas, je rekao da nije podneo ostavku i u naredna dva, tri dana treba da proceni šta se to događa.

-Treba da procenim šta bi to značilo i kakve bi reperskusije imalo na vlast u Sjenici – rekao je Mujagić današnje događaje nazivajući „domino efektom“ i izjasnio se „da svi izbori treba da budu zajedno“.

Mujagić je član Stranke pravde i pomirenja (SPP), koalicionog partnera naprednjaka na svim nivoima. Ovo mu je prvi mandat na mestu predsednika opštine Sjenica.

Salih Hot, predsednik tutinske opštine, nije i neće da podnese ostavku na svoju funkciju. Za Danas je rekao da je „zatečen informacijom o ostavkama gradonačelnika i predsednika opština“, da ga niko nije obavestio da to mora da uradi i mora da sačeka stav svoje partije.

I njemu je ovo prvi mandat na funkciji predsedmika opštine Tutin. Kadar je SDA Sandžaka, koja je na vlasti, u toj opštini, od 1996.godine.

Njegova partija stalno upućuje kritike republičkim vlastima, a u opštini Tutin jedini odbornik SNS, omogućio je SDA Sandžaka da, posle poslednjih lokalnih izbora, nastavi da vlada u Tutinu i u opštinskom parlamentu da ima tanku većinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari