Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Bećar paprikaš, sastojci:

3 kašike ulja

1 srednja glavica crnog luka, isečena na kolutove

2 paprike babure, isečene na kockice

4 veća šampinjona, isečena na kriške

4 srednja paradajza, oljuštena i isečena na manje komade

1/2 šolje kukuruza šećerca

po ukusu: so, biber i bosiljak. 

Priprema: Na vrelom ulju propržite crni luk dok ne porumeni. Potom dodajte paprike i šampinjone. Pržite uz neprekidno mešanje 2-3 minuta. Dodajte paradajz i kukuruz. Začinite po ukusu. Kuvajte još oko 5 minuta na srednjoj temperaturi.

Bećar možete kuvati i duže u zavisnosti od toga da li volite mekše povrće. Količine sastojaka prilagodite ukusu, mere su date okvirno

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti