Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Pa, ukoliko imate iznenadne goste ili nemate dovoljno vremena da napravite poslasticu za vaše slavlje, preporučujem naredni recept.

Čokoladne bombice, sastojci:
  • 200 g crne čokolade
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašike šećera
  • 150 g mlevenih oraha
  • ekstrakt ruma, nekoliko kapi

Čokoladne bombice, priprema:

Čokoladu izlomite na sitnije komade, stavite u šerpicu i ringlu uključite na nisku temperaturu.

Pavlaku dodajte postepeno i mešajte dok se čokolada lepo ne otopi.

Umešajte šećer i vanilin šećer.

Dodajte orahe i rum.

Sjedinite sve sastojke i ostavite smesu da se ohladi u frižideru oko pola sata.Oblikujte bombice i valjajte ih u kakao prah, mlevene orahe, keks ili umačite u istopljenu čokoladu.Umesto oraha možete koristiti nek drug orašaste plodove po izboru i/ili mleveni keks.

Pravila sam i sa mlečnom čokoladom sa pečenim lešnicima i melvenom plazmom.

Količine su bile odokativne, a ukus fenomenalan.

U svakom slučaju, ne možete da pogrešite.

Kada smesu stavite da se stegne, videćete da li je potrebno dodati još suve mase.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Povezani tekstovi