Recept nedelje: Pica štangle 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Za društvo i slavlja, ukusne i nestanu za tren.

Sastojci:

  • 20 g svežeg kvasca
  • 3 dl mlake vode
  • 550 g brašna
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 šaka seckanih maslina
  • 1 šaka seckane paprike
  • 1/2 šake seckanog sušenog paradajza
  • 1/2 šake rendanog parmezana
  • 1 kašičica origana (po želji, bosiljak i žalfija)

Priprema:

Kvasac, šećer, malo brašna i mleka razmutite i ostavite da kvasac „proradi“.

Potom umesite glatko testo od preostalih navedenih sastojaka.

Dobro ga upakujte kako se ne bi sušilo i sačekajte da duplo naraste.

Oblikujte štanglice željene veličine.

(Ja sam od ove količine napravila 30 štanglica.)

Pecite ih 10-tak minuta u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari