Recept nedelje: Poslastica od čokolade 1Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Poslastica od čokolade – brza, jednostavna, kremasta i ukusna. Za ljubitelje kremastih čokoladnih poslastica.

Ovu poslasticu možete obogatiti nekim slatkim začinima – rumom, aromom gorkog badema, pomorandžom…

Poslastica od čokolade, Sastojci:

500 ml mleka

1 kašika vanilin šećera

2 kašike šećera

2 kašike gustina (40g)

120 g crne čokolade

2 dl slatke pavlake

piškote po potrebi

mleko za umakanje piškota

Recept nedelje: Poslastica od čokolade 2
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

 

Priprema:

Prvo skuvajte fil od čokolade.

Stavite 4 dl mleka da provri sa šećerima.

Gustin razmutite u ostatku mleka i skuvajte u provrelom mleku.

Dodajte čokoladu i mešajte dok se ona ne otopi. Ohladite čokoladi fil, pa umešajte čvrsto umućenu slatku pavlaku.

Piškote umačite u mleko i ređajte ih u čaše, činijice, šoljice, uz ivice.

Sredinu napunite kremom.

Dekorišite po želji, dobro ohladite i služite.

Recept nedelje: Poslastica od čokolade 3
Fotografije sa bloga Domaćica za vas

Napomene:

Količinu šećera prilagodite ukusu (u zavisnosti od toga koliko je čokolada slatka kao i pavlaka (šlag krem).

Piškote ne morate da ređate kao ja, već ih možte izlomiti i umešati u krem, pa onda sipati u činijice.

Količina je dovoljna za 4 porcije.

Recept možete naći i na blogu

Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.

Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.

Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari