Lokalni izbori 2022: Nezvanični rezultati u Boru i 12 lokalnih samouprava 1Foto: Beta/Milan Obradović

Grad Bor: Prema podacima Radio televizije Bor, najviše glasova u tom gradu 35,38 odsto dobila je lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, koja će imati 15 odborničkih mesta.

Druga je lista Dragan Marković – Ujedinjena opozicija Bora sa 15,29 posto i imaće šest odbornika u narednom skupštinskom sazivu.

Treće mesto zauzela je lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ sa 10,77 odsto i četiri odbornička mandata. Isto toliko predstavnika imaće i lista „Most – Naš grad, naša sela, naš gradonačelnik Miki Janošević“ za koju je glasalo 9,84 odsto birača.

Za listu „Marinika Tepić – Za pobedu Bora“ glasalo je 9 odsto Borana, što je dovoljno za tri mandata.

Po jednog odbornika imaće liste „Boško Obradović – Srpski pokret DVERI – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije“ sa 4,09 odsto, „Mladi u Bor(bi) za opstanak Bora i okolnih sela! – Vladimir Stojičević“ sa 3,52 odsto i Grupa građana „Borci za Bor“ sa 3,11 odsto.

Na glasanje u Boru je izašlo oko 61 odsto glasača.

Aranđelovac

Pobedu je odnela lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, koja je osvojila 10.083 glasa, odnosno 42,24 odsto, pokazuju preliminarni rezultati, javio je RTS.

Na izborima u ovoj opštini na 40 biračkih mesta glasalo je 23.870 građana za jednu od sedam izbornih lista, a to je gotovo 65 odsto glasača, od 36.842 upisana u birački spisak.

Na drugom mestu je lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ koja je osvojila 15,42 odsto. Sledi lista „Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici“ sa 11,67 odsto.

Mandate su osvojile i liste „Ujedinjeni Aranđelovac – Demokratska stranka – Narodna stranka – Stranka slobode i pravde“ sa 8,92 odsto, „Koalicija sa narodom – Srpski pokret Dveri – Zdrava Srbija – Da pobedi domaćinski Aranđelovac – Milan Švabić“ sa 8,05 odsto, „Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS)-Radiša Pavlović“ sa 5,13 odsto i „Suverenisti-Saša Radulović (DJB), dr Jovana Stojković(ŽZS)“ sa 4,22 odsto glasova.

Smederevska Palanka

Portal Palanka danas objavio je da je SNS osvojila 69,39 odsto glasova, odnosno 34 odbornička mandata.

Liste „Ivica Dačić – premijer Srbije“, „Narodna stranka, Pokret slobodnih građana – ujedinjeni za Palanku – Nenad Milojčić“, kao i „Marinika Tepić – ujedinjeni za pobedu Palanke“ imaju isti procenat glasova 8,16 što znači po četiri mandata.

Mandate u ovom gradu osvojile su i liste „Narodni front – Most – Dušica Savić“ i „Zdrava Srbija – Zdrava Palanka Milana Stamatovića“.

Lučani

Na lokalnim izborima u Lučanima najviše glasova dobila je lista Srpske napredne stranke, koja je osvojila 57,14 odsto glasova, odnosno 20 mandata u lokalnoj Skupštini, nezvanični su podaci OIK. Skupština Lučana ima 35 odborničkih mesta.

Opoziciona Grupa građana „Jedan tim“ osvojila je 25,7 odsto glasova i devet odborničkih mandata.

Lista Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbije (SPS-JS) osvojila je 11,45 odsto glasova i četiri odbornička mandata, dok je lista Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) osvojio 5,7 odsto glasova i dva mandata.

Lista Srpske radikalne stranke nije prošla cenzus.

Medveđa

Lista SNS je osvojila 13 mandata, a Grupa građana „Medveđa ima bolje“ 5 mandata.

Lista SPS je treća sa 3 mandata, a lista „Za razvoj Medveđe“ ima jedan odbornički mandat.

Albanci će imati tri odbornika u Skupštini opštine Medveđa.

Dva odbornička mandata je osvojila lista „Za Medveđu“ koju predvodi Demokratska partija i jednog Pokret za demokratski progres.

Knjaževac

Prema podacima izbornog štaba SNS najveći broj glasova osvojila je lista „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“ – 61,3 odsto glasova.

Na drugom mestu nalazi se lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“ sa 13,2 odsto, a slede „Ujedinjeni za pobedu Knjaževca Narodna stranka – Demokratska stranka – Stranka slobode i pravde“ sa 9,7 odsto glasova.

Mandate osvojili su i „Knjaževac za kralja – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Srpski Pokret Dveri – Saša Ilijić – dr Vladislav Smiljanić Buca“, „Dr Miloš Jovanović – NADA za Knjaževac – Srpska koalicija NADA-Nacionalno demokratska alternativa-Demokratska stranka Srbije(DSS)-Za Kraljevinu Srbiju(MONARHISTI)-Vojislav Mihailović“, kao i „Nenad Popović Srpska narodna partija – Za bolju budućnost Knjaževca“. Bez mandata ostali su SRS i Jedinstvena Srbija.

Bajina Bašta

Srpska napredna stranka imaće 24 odbornika, koalicija „Uroš Đokić – Ujedinjeni za pobedu Bajine Bašte“ devet, Socijalistička partija Srbije šest, „Milan Stamatović – Zdravo da pobedi Zoran Jugović“ tri, „Mihajlo Marković – Ajmo, ljudi“ dva i Lista „Srpski pokret Dveri – srcem za Bajinu Baštu“ jednog odbornika.

Doljevac

Srpska napredna stranka osvojila je skoro 80 odsto glasova.

Lista oko Dragana Markovića Palme osvojila je 8,41 odsto, a oko Ivice Dačića 8,28 odsto. Cenzus je prešla i Srpska radikalna stranka sa 3,42 odsto, podaci su Opštinske izborne komisije.

Kula

Lokalni portali javljaju da je SNS osvojila više od 50 odstoglasova.

Cenzus su prešli i Grupa građana „Kritična masa-za pobedu“, grupa građana „Kuljani i naš grad-Ujedinjeni za pobedu Kule“, SPS Ivica Dačić-premijer Srbije, „Zajednica Srba“ i koalicija „Dosta je bilo-Suverenisti, Narodna stranka i Ruska Stranka-Dušan Hajduković“.

Kladovo

Lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ je dobila podršku 44,92 odsto građana koji su glasali na 31, a to je dovoljno za 14 od ukupno 28 mandata koliko broji saziv SO Kladovo.

Lista „Ivica Dačić – Premijer Srbije“ dobila je 18,51 odsto izašlog biračkog tela, a to je dovoljno za 5 mandata u lokalnom parlamentu.

Grupa građana „Pokret za Kladovo – dr Borislav Petrović““dobila je podršku 29,22 odsto, a to je dovoljno za 9 odbornička mandata, prenosi Televizija Kladovo.

Majdanpek

Prema podacima iz SPS-a najviše glasova na lokalnim izborima osvojila je lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“. Od 31 odborničkog mandata, 19 je pripalo ovoj listi, pet odborničkih mandata dobio je SPS, po tri mandata grupacija „Može i dugačije“ i Grupa građana „Ne dam“ i jedan mandat Dverima. U Majdanpeku je glasalo 59,7 odsto upisanih birača, na 41 biračkom mestu.

Sečanj

Tri od ukupno četiri liste koje su učestvovale na vanrednim lokalnim izborima u opštini Sečanj prešle su izborni cenzus, pokazuju nezvanični podaci portala zrenjaninski.com.Odbornike će imati Socijalistička partija Srbije i lista „Vukašin Baćina – Za bolju opštinu Sečanj“.

Naprednjaci će imati većinu u lokalnom parlamentu, sa 16, od ukupno 23 odbornika. Socijalistima je pripalo pet mandata, a listi čiji je nosilac Vukašin Baćina – dva. SRS nije prešla cenzus.

Sevojno

Prema podacima izborne komisije, u Gradskoj opštini Sevojno  „Zajedno možemo sve“, osvojila je 46,91 odsto i 10 mandata. Lista „Milan Stamatatović – Zdravo da pobedi Avram Ilić“ osvojila je 22,51 odsto glasova odnosno 5 mandata, a mandate su osvojile i liste „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, „Ujedinjeni za Sevojno – Bogosav Mihailović“ i Srpska stranka Zavetnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari