Site name

utorak

Gojko Vlaović

Ćoškarenje

Bruklin - 29. novembar

Nedavno sam na svojoj stanici GSP-a video momka koji je nosio majicu sa natpisom "Bruklin-29. novembar". Bilo mi je veoma drago kada sam to uočio jer je reč o imenu kraja u kome sam odrastao i još uvek živim.

19. septembar 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Lojalnost sendviča

Ima autoriteta koji dugovečnost Starog Egipta pripisuju dalekovidosti i mudrosti njegove istoriografije koja je dostojnim beleženja smatrala isključivo faraonske rođendane, verske svetkovine...

19. septembar 2017.

Zoran Pavić

Extra time

FIBA boga ne moli

"Kakvi smo mi sebi carevi", verovatno je trebalo da piše na zavesi spuštenoj na jubilarno 40. Prvenstvo Evrope u košarci.

19. septembar 2017.

Boris Jašović

Iz kornera

Ajd zdravo, premijersedniče

Gospodine premijersedniče, Srbija uveliko postaje neoliberalni Eldorado zahvaljujući Vašim reformama, a Vi svakodnevno ubeđujete narod kako partija na čijem ste čelu polaže kamen-temeljac srećnije budućnosti.

19. septembar 2017.

Duško Bogdanović

TELEtina - medijska kritika

(Samo)ubistvo sa predumišljajem

Agonija je okončana. B92 - i radio i televizija - više ne postoji. Ne računajući nekoliko poslednjih godina, bar četvrt veka, ta stanica, razgranati medijski punkt, jedinstveni brend, bio je reper za neokaljano profesionalno novinarstvo. Samostalno i slobodno.

19. septembar 2017.

Cvijetin Milivojević

I tome slično

Kompromis u vezi s kompromisom

Čarobna reč "kompromis" trebalo bi da označi i potvrdi takav završetak sukoba ili nesporazuma u kome svaka strana dobija upravo onoliko koliko je dovoljno da se oseti pobednicom, ali i gubi baš onoliko koliko je neophodno da se ne oseti pobeđenom i poniženom.

19. septembar 2017.

ponedeljak

Peđa (Predrag) Popović

Kocka, kocka, kockica

Evropsko putešestvije

Ovih dana dobili smo još jedno predviđanje kada će Srbija ući u Evropsku uniju.

18. septembar 2017.

Dragan Vujadinović

Obrnuta ekonomija

Tresla se gora...

Rodio se novi minimalac. Sa odloženim dejstvom. Počinje da se primenjuje od Nove godine. Do tada će isplaćivati minimalac od 130 dinara po satu. Ili oko 1,6 evra.

18. septembar 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Mlaka jesen

Sećate li se kako su srpske opozicije (svih boja) doskora pretile vlastima ( takođe svih boja) dolaskom nekakve "vruće jeseni" u kojoj će narodno, je li, nezadovoljstvo dostići tačku ključanja i posledično dovesti do svrgavanja ovog ili onog "nenarodnog i lopovskog režima".

18. septembar 2017.

Slaviša Lekić

SRB & JA

"Deja vu" ili - nikad ništa od nas

"Na osnovu člana 350 tačka 1 ZKP u vezi člana 96 stav 1 ZKP nakon održanog glavnog pretresa Slaviša Lekić oslobađa se optužbe da je u listu 'Danas' u tekstu pod naslovom 'Crvena kokarda' i podnaslovom 'Da li je SPS zaista podržao četničkog vojvodu Šešelja kao kandidata za narodnog poslanika', izneo netačne tvrdnje i podatke koji mogu štetiti časti i ugledu privatnog tužioca (SPS)!"

18. septembar 2017.

nedelja

Božidar Andrejić

Na drugi pogled

Molitve na daljinu

Gledao sam često slične scene, ali ovo je bio baš ritual!

17. septembar 2017.

Borka Pavićević

Glava u torbi

Zemun 1997-2017

"Bilo je meseci kada sam LJubu mrzela iz dna svoje tinejdžerske duše. Kada me je prebacio u treću klupu sa, po mojoj proceni, dosadnim dečakom, umesto poslednje gde sam sedela sa kul ekipom.

17. septembar 2017.

Aleksej Kišjuhas

Fusnote

Gostoljubiv narod

Ima taj samozaljubljeni i nesmešni fazon prema kojem su pripadnici srpskog naroda i (kako veli Ustav) "ostali građani" Republike Srbije naročito i nadnaravno gostoljubivi.

17. septembar 2017.

subota

Svetislav Basara

Famozno

Nemoralna veličina

Danas je subota, dan za kulturu, pa bi neki naivčina mogao pomisliti da je tim danom apsolutno neprimereno pisati o subakademiku, Ljušiću, ali naivčine, po običaju, nisu u pravu.

16. septembar 2017.

Zoran Panović

Nikad nedeljom

Vreme Goluže i Lampasa

Novootvoreni 'Mikser haus' u sarajevskim Pofalićima, prošla subota: Glumac Emir Hadžihafizbegović, pozvao je prisutne na promociji knjige 'Konstantinović. Hronika' Radivoja Cvetićanina, da minutom ćutanja odaju počast preminulom bardu Ljubiši Samardžiću.

16. septembar 2017.

Vladimir Jokić

Svetlosti pozornice

Dugo putovanje u noć

SRPSKA VERTIKALA

16. septembar 2017.

petak

Zlatko Paković

Intelektualac u tranziciji

Odbrana leta

Najlepši svoj kraj ovo leto u Srbiji ima u dvorištu zemunske Osnovne škole "Svetozar Miletić".

15. septembar 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Moralna gonada

Ne znam da li ste u jučerašnjem nastavku Ljušićeve doktorske denuncijacije primetili da velehistorik i nesuđeni akademik "ne zna" piše "nezna".

15. septembar 2017.

Zoran Pavić

Extra time

Profi kolor

Profesionalni sport je već odavno probio sve zvučne zidove kad su cifre u pitanju, preskočio u profitu mnoge ranije uspešnije industrije zabave, ali i izašao iz granica zdravog razuma.

15. septembar 2017.

Nikola Samardžić

Prodor u XXI vek

Ubistvo advokata

Jagodina je nelegitimnim političkim dogovorima izuzeta iz državno-pravnog konteksta Republike Srbije.

15. septembar 2017.