Site name

ponedeljak

Dragan Vujadinović

Obrnuta ekonomija

Ima puta bez putara

Umesto da iz neuspele koncesije sa Alpinom za Koridor Horgoš-Požega, i raskida ugovora sa tom kompanijom za deonicu Koridora 10 Niš-Dimitrovgrad, naučimo lekciju, aktuelna ministarka saobraćaja i njeni prethodnici, potpuno su, takoreći, izbacili naše putare sa koridora.

27. februar 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Pretumbavanje

Svašta se izdogađalo dok sam odsustvovao iz javnosti, ništa, međutim, što ne bi bilo predvidivo, kao na primer, prezidencijalna kandidatura Aleksandra Vučića.

27. februar 2017.

Miloš Mitrović

GLORIA MUNDI

Čurkin: Diplomata

Svojom nenadanom smrću Vitalij Čurkin, veteran ruske diplomatije koji je poslednjih više od 10 godina bio ambasador pri UN, uspeo je da, razume se privremeno, približi svoju zemlju i njene u javnosti najprepoznatljivije protivnike.

27. februar 2017.

Slaviša Lekić

SRB & JA

Vređanje razuma

Pre neki dan poslanik SNS Vladimir Đukanović u svojoj TV emisiji potpisnike Apela Saši Jankoviću, sve redom, od akademika, do novinara, nazvao je - "groznim njuškama"!

27. februar 2017.

nedelja

Božidar Andrejić

Na drugi pogled

Utanjilo do... tandžare

- Kako je, kako ide?

26. februar 2017.

Borka Pavićević

Glava u torbi

Čovek i vrednosti

Dvadeset je godina od kada među nama nema Miladina Životića, profesora filozofije i autora radova i knjiga iz aksiologije, jedna od njih je "Čovek i vrednosti".

26. februar 2017.

Aleksej Kišjuhas

Fusnote

Pokazna vežba

Postoji ta čuvena, brutalno istinita i ikonička izjava mladog regruta JNA koji pred kišom metaka leži u šumi tokom sukoba ili Desetodnevnog rata u Sloveniji u junu 1991. godine.

26. februar 2017.

subota

Svetislav Basara

Famozno

Krug/soba/večnost (11)

I ja sam doživeo slično gorko iskustvo, rekoh potom, kada sam posle četiri godine izbivanja iz zemlje, po prvi put - ponajviše da vih se sreo sa Vukovićem - potegao u Podgoricu...

25. februar 2017.

Vladimir Jokić

Svetlosti pozornice

Maratonci trče počasni krug

Lica:

25. februar 2017.

Ivan Džidić

Nostalgija

Re(tro)vizija

Dovoljno je vidjeti neke od naslova u nadasve neovisnim, slobodnim, objektivnim, etičkim kodeksom vođenih medija, pa da se čovjek izriga. U najmanju ruku. Izdržat ću da navedem tri.

25. februar 2017.

Zoran Panović

Nikad nedeljom

Kako je Metalika sačuvala razum

Verovatno ni najveći optimisti poput mene nisu očekivali da će Metalika (Metallica) snimiti ovako dobar album nakon osam godina pauze, kao što je deseti studijski Hardwired...

25. februar 2017.

petak

Zlatko Paković

Intelektualac u tranziciji

Vučić je i Nikolić

Najčitanije štampane medije i najgledanije televizije, vlast drži pod svojom šapom, ali nema dominantnu ulogu u saobraćaju na društvenim mrežama.

24. februar 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Krug/soba/večnost (10)

Ali šta da se radi, ni Mojsije nije ušao u Kanaan, pa što bi, onda, neki tamo Orle Savov ulazio u suverenu Republiku Crnu Goru iz koje, ionako, nikuda ne bi ni micao.

24. februar 2017.

Zoran Pavić

Extra time

PP manija

Korišćeni su u srpskom sportu i protivpožarni aparati, "puj-pike" uglavnom važi kad su u pitanju ugovori i obaveze, "prevari i pokradi" takođe nije baš retka biljka, kao ni pre(t)prodaja igrača.

24. februar 2017.

Nikola Samardžić

Prodor u XXI vek

Prokletstvo spojenih sudova

Dodik i Izetbegović precizno su tempirali pritiske na Srbiju, u trenutku usijanja predsedničke kampanje čija je jedina nepoznanica u ličnosti i politici budućeg premijera. Naredni predsednik biće u dilemi, kome poveriti rukovođenje vladom.

24. februar 2017.

četvrtak

Bojana Selaković

Iz ugla jednoroga

40 + 40 x 0 + 1 =?

Pre nekoliko dana sam na jednoj od društvenih mreža pročitala post sa pitanjem: 40 + 40 x 0 + 1 = 41 ili 1?

23. februar 2017.

Dragoljub Petrović

Žvaka u pepeljari

Vo u Beč, vo iz Bečmena

Ovako nastaje vest u Srbiji: oko devet sati izjutra šarmantni Dragan J. Vučićević, poznati uzgajivač novinarskih pataka iz Železnika, gostovao je u jutarnjem programu Pinka i rekao da se Tomislav Nikolić sastao sa jednim tajkunom na salašu u Čeneju.

23. februar 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Krug/soba/večnost (9)

Tokom, rekoh - hajde da izračunamo, od 1984 do 2013 - to mu dođe dvadeset i devet godina koliko smo se poznavali i najpre srazmerno često, potom sve ređe i ređe družili - Vuković i ja nismo razmenili više od, hajde da kažemo, devet i po hiljada reči.

23. februar 2017.

Snežana Čongradin

Beli listić

Da li biste smenili Dikovića?

Koga štite srpski političari kada se protive utvrđivanju istine i činjenica o ulozi pojedinaca, koji su tokom rata devedesetih, u vremenu kada su počinjeni strahoviti ratni zločini, obavljali državne funkcije.

23. februar 2017.

Nina Savčić

Pop Up

Savremeno ropstvo

Pre nekoliko dana Ešton Kučer je briljirao u Vašingtonu. Imao je vrlo uverljivo i emotivno izlaganje o trgovini ljudima i načinu da se ovaj oblik savremenog ropstva smanji ili da mu se stane u kraj.

23. februar 2017.