Site name

nedelja

Aleksej Kišjuhas

Fusnote

Dole tradicionalna porodica!

Neočekivano i ničim (naročito) izazvano, u Beogradu se pre par nedelja bio dogodio izvesni "Sveroditeljski protest" usmeren protiv "vladavine antiporodičnih organizacija u srpskim institucijama".

28. maj 2017.

subota

Svetislav Basara

Famozno

Turbo gumaraba abarth gti

Videh pre neki dan da je Saša Janković blagoizvoleo pogledati u kristalnu kuglu, da je u kugli ugledao (relativno) skori strmopizd režima Aleksandra Vučića i da je potom viđenje - da ne kažem baš viziju - obznanio srpskom narodu i senatu.

27. maj 2017.

Zoran Panović

Nikad nedeljom

Ženska vlada

Ako je Momo Kapor Jasušija Akašija (sećate li ga se?) zvao Sjaši Uzjaši, kako li bi zvali Hot Brajana Jia?

27. maj 2017.

Vladimir Jokić

Svetlosti pozornice

UNOSNO MESTO

Kapacitet, bre! (Ž. Obretković)

27. maj 2017.

petak

Zlatko Paković

Intelektualac u tranziciji

Grad i varvari

Tokom srpskocrnogorskog bombardovanja Dubrovnika gledao sam, u nekoliko navrata, iz Svetog Jakova, podno Žarkovice, na Stari grad, okupan suncem, kako se puši, a zvuk granata koje su udarale po njemu začuo bi se tek kad se izvije dim i zapršti prah razbijenog kamena.

26. maj 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Velegradski diletanti 2

Da je počem Olja Bećković mene priupitala "kako se zove ovo u čemu živimo", kratko i jasno bih joj odgovorio da se "ovo" zove pravedna kazna za velekasapske proserante, mrsomude i elebake iz slavskog pojasa i krugova dvojke koji su pomislili da će u istoriju...

26. maj 2017.

Zoran Pavić

Extra time

Premij(er)a

Jasno je to od početka: ključna ličnost preganjanja uprava Zvezde i Partizana oko (ne)regularnosti fudbalskog prvenstva nisu ni sudije, ni "prijateljski" klubovi, čak ni Fudbalski savez i Slaviša Kokeza.

26. maj 2017.

Nikola Samardžić

Prodor u XXI vek

"Danas" i "Politika"

Reakcije na govor mržnje i relativizaciju ubistva Slavka Ćuruvije u dnevnom listu Politika ponekad insinuiraju da je ubistvo Ćuruvije nesmotrena greška i suvišan zločin u biti ispravnog režima Milošević-Marković-Šešelj i njihove pravedne borbe.

26. maj 2017.

četvrtak

Dragoljub Petrović

Žvaka u pepeljari

Lepojka i Bratislav

Da li bi vas čudilo da je Bratislav Gašić postao direktor Kontrole letenja? Upravo taj naslov - "Gašić kandidat za direktora Kontrole letenja", Danas je objavio pre tačno godinu dana - a komentar Gašića, kada ga je pozvala naša novinarka da proveri informaciju iz prve ruke, bio je ovakav: "Lepojko, čime se samo vi bavite!?"

25. maj 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Velegradski diletantizam

Kad Vladetu Jankovića sila prilika natera da se - uprkos svojim najdubljim uverenjima i plamenim nacionalnim osećanjima - obazre na realnost, onda ono što kaže ume da bude ka vladičino, što se pokazalo u odlomcima intervjua za današnji NIN koje je Olja Bećković futuristički citirala u jučerašnjem broju moje omiljene žutare - Blica.

25. maj 2017.

Nina Savčić

Pop Up

Novi kriterijumi

U poslednjoj epizodi popularnog serijala koji daje prostor mladim pevačkim nadama i ima ogromnu gledanost, a čije izvođenje potpisuje Željko Mitrović, nastupio je momak iz Zaječara.

25. maj 2017.

Snežana Čongradin

Beli listić

Gašić kao sasvim očekivan izbor

Od deset šefova srpske BIA, u proteklih 27 godina, od početka ratova i raspada Jugoslavije, čak njih četvorica su optužena, osuđena, ili sa ozbiljnim sumnjama da su direktno učestvovala, organizovala, zataškavala ili prikrivala najteže zločine - ubistva.

25. maj 2017.

sreda

Borivoj Erdeljan

Iza scene

Trampovo krštenje

Bliskoistočno krštenje Donalda Trampa, kojim je američki predsednik krenuo na prvo putovanje u svet, prošlo je u naglašenom pozivu za mobilizaciju sunitskih Arapa i muslimanskih zemalja, uz SAD i jevrejsku državu, protiv "izvora i pokrovitelja terora islamista i strašne nuklearne opasnosti", kako je u Rijadu nazvan šiitski Iran, a u Jerusalimu tvrdnjom da "nikad neće imati atomsku bombu".

24. maj 2017.

Svetislav Basara

Famozno

Rat civilizacija

Obrni-okreni, pokret "Slobodni građani Srbije" - koji, kako vidim, tek što se rodio mora da menja ime (već ga je neko registrovao) - nije upalio malo svetlo na kraju tunela, niti bar nagovestio pokušaj izlaska iz začaranog kruga tribalizma, društvene polarizacije i političke filozofije "mi protiv njih on, oni protiv nas".

24. maj 2017.

Slobodan Simić

Klinička slika

Trinaesti igrač

Bio seoski derbi u nedelju.

24. maj 2017.

Boško Đokić

Slobodno bacanje

Eho Istanbula

Pokušaću da osvetlim aktuelni trenutak evropskog i srpskog basketa, posle istanbulskog završnog turnira Evrolige. Ipak krećem od starijih, neuobičajeno, jer su oni sadašnji trenutak a talenti su u perspektivi, koja može biti i relativno maglovita.

24. maj 2017.

Gordana Suša

Zarez

Vučićevi principi

Posle godinu i po dana izopštenosti, o čemu je premijer govorio s puno empatije, Gašić se vraća na visoko mesto, šefa Bezbednosno-informativne agencije (BIA) da bude uvo, oko i egzekutor Vučićeve partijske države.

24. maj 2017.

Safeta Biševac

Resetovanje

Vrli Gašić

"Izdržati - to je temelj vrline", rekao je Onore de Balzak, čuveni francuski pisac. Klasik. Ljudi se u životu suočavaju sa raznim izazovima, a koliko mogu da izdrže bez osnovnog: vazduha, vode, hrane zavisi od mnogo faktora.

24. maj 2017.