GLORIA MUNDI

Miloš Mitrović

Rođen je 1978. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer međunarodni odnosi. Prve tekstove objavio je u "Borskim novinama" krajem 20. veka. U Danasu radi od 2003, na spoljnopolitičkoj rubrici od 2006. Pisao je za grčki časopis "Diplomatija i bezbednost", magazin "CorD", regionalnu agenciju IBNA.

ZR Nemačka

Politički zemljotres, tipičan merkelovski potez, odustajanje od sopstvenih principa...

Povratak Štaufenberga

Ličnost Klausa fon Štaufenberga, nemačkog oficira koji je u leto 1944. predvodio zaveru s namerom da ubije Hitlera, svetu je pre ravno deset godina dočarao Tom Kruz, koji ga je glumio u filmu Operacija Valkira.

Soros u Berlinu

Što nije došao kod nas - pita me šaljivo kolega kada mu pomenuh da se "Soros" preselio iz Budimpešte u Berlin. Stvarno, zašto nije, kad je uvek bio dobrodošao? Valjda ga pretekla Nacionalna avangarda.

SNS čeka pravdu

Vladavini prava i demokratiji privrženi poslanici SNS zgražavali su se kobajagi u Skupštini zbog toga što je Zoran Živković, odgovarajući na njihovo ruganje da stranka koju vodi može da stane u kombi, rekao da je "i Hitler imao odlične rezultate u Nemačkoj pre početka Drugog svetskog rata".

Nada za Makedoniju

Ako sve bude teklo u skladu sa očekivanjima, sporazum između Atine i Skoplja mogao bi da bude "finalizovan" krajem januara, pošto odgovarajuće odluke donesu dva parlamenta.

Događanje Kemnica

Ne stišavaju se polemike posle nereda u saksonskom gradu Kemnicu krajem avgusta i potonjih reakcija u vezi sa tamošnjim dešavanjima.

S verom u zjalo

Zaokret američke politike na Balkanu - koji za sada može samo da se naslućuje - značio bi stvaranje razdora u Evropi.

Kopnena intervencija

"Dođite u Srbiju, dođi majčin sine na Kosovo i Metohiju ako smete. Srbi će patiti kao uvek u istoriji što su patili kada brane svoje. Ali Albanaca tamo biti neće. A ni NATO vojnika."

Putin na svadbi

"U Austriji šampanjac, a u Nemačkoj kisela voda", tako je Frankfurter algemajne cajtung prokomentarisao subotnju mini turneju Vladimira Putina u Austriji, gde je prisustvovao svadbi ministarke spoljnih poslova Karin Knajsl, i Nemačkoj koju je službeno, na bilateralnom nivou posetio prvi put od 2014. godine.

Antisoros u Briselu

"Desiće se desničarski populistički nacionalizam. To je ono što će vladati. Imaćete pojedinačne nacionalne države sa sopstvenim identitetima, sa sopstvenim granicama"...

Zauvek u pećini

Dečaci sa Tajlanda zarobljeni u pećini već su danima svetska vest broj jedan. Žao mi ih je, zaista. Zanimljivo je da su svi neplivači, što se ističe u izveštajima, ali se pitam šta i da jesu?
Prva Poslednja