GLORIA MUNDI

Miloš Mitrović

Rođen je 1978. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer međunarodni odnosi. Prve tekstove objavio je u "Borskim novinama" krajem 20. veka. U Danasu radi od 2003, na spoljnopolitičkoj rubrici od 2006. Pisao je za grčki časopis "Diplomatija i bezbednost", magazin "CorD", regionalnu agenciju IBNA.

Smajli Đorđa Vukadinovića

U delu "Tviter zajednice" podigla se moralna panika zbog toga što je njen istaknuti član, takođe i član poslaničkog kluba "Za spas Srbije", Đorđe Vukadinović, na svoj sajt Nova srpska politička misao (NSPM) okačio vrelu analizu u kojoj se "arhigrađanski selebritiji", kako ih autor naziva, prozivaju što idu na more u Hrvatsku.

Dušmani suza nemaju

Krug boraca za srpsku stvar širom globusa nastavlja da se širi. Da je Putin naš, na to smo se navikli odavno. Rus, pa još drčan, u svakom trenutku spreman, kako nas uverava režimska mašinerija, da nama pomogne, da nas zaštiti, da nam da tri tovara blaga i šta god poželimo, a dušmane, Šiptare, ustaše i ostale da spreči, pritisne, zgazi pomisle li samo da nam naude - a ovi to ne samo da pomišljaju, nego i permanentno nastoje da implementiraju.

Tramp i otpadnici

U moru navodno iznenađujućih dešavanja u svetu, poseta Donalda Trampa demilitarizovanoj zoni na Korejskom poluostrvu i susret sa Kim Džong Unom to su bili stvarno.

Smrt u sudnici

Iako ne jedini koji se oglasio, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan verovatno je bio najglasniji među onima koji su s negodovanjem reagovali na smrt bivšeg predsednika Egipta Mohameda Morsija.

Posle Merkel potop

O nedavnom povlačenju Andree Nales sa čela Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) neosnovano se govorilo kao o političkom zemljotresu.

Snajka nije kriva

Afera "Ibica" koja je dovela do krize u Austriji i čiji je glavni junak Hajnc-Kristijan Štrahe morao da napusti politiku polako pada u zaborav.

Biti Sebastijan

Javnosti nije poznato ko je ruski oligarh i ko je nećaka ruskog oligarha, niti da li oni kao takvi uopšte postoje. Zidojče cajtung (SZ) i Špigel nisu otkrili ni odakle im snimak koji je uništio političku karijeru Hajnca-Kristijana Štrahea i od kojeg će najviše profitirati kancelar i lider austrijskih narodnjaka Sebastijan Kurc.

Večno doba ekstrema

Povodom presude u Crnoj Gori na "suđenju vijeka" za navodni pokušaj državnog udara tokom izbora 2016, nameću se nekolika pitanja.

Nada i strah EU

Od 23. do 26. maja biće održani izbori za Evropski parlament koji se pojednostavljeno predstavljaju kao sudar globalista i suverenista. Prikladniji naziv za potonje ipak bi bio populisti.

Glupi petak

U vreme demonstracija zbog izborne krađe, a posle kontramitinga u decembru 1996, kružile su od ruke do ruke fotokopije - tada još nije bilo društvenih mreža, daleko im lepa kuća - teksta pod nazivom "Glupi tornik".
PrvaPoslednja