Radivoj Cvetićanin

Makedonska lekcija za Srbiju 1
22.10.2018. 19:00

Makedonska lekcija za Srbiju

Makedonija je položila na popravnom. Većina koja je na samome kraju prošle sedmice uspostavljena u nacionalnom parlamentu utrla je put za ustavne promene i primenu dogovora sa Grčkom o novom imenu države.

Dečko koji obećava
06.12.2011. 16:12

Dečko koji obećava

Do pre tri godine niko nije znao za njega. Od pre dve, tu i tamo bi se probio glas da Jeremićevim kabinetom upravlja neki nezgodan mladi tip. Od pre godinu dana on, međutim, već ima reputaciju Tadićevog političkog pitbula. Najpre, Dinkić nije hteo da ima posla sa Rusima oko NIS-a, pa je taj posao mrtav-ladan on uzeo na sebe, ne znajući pritom ni kolika je cena nafte. A onda, pre šest meseci dat mu je u ruke famozni dijalog sa Prištinom. Odbio je Ponoš, on nije.


Uradi sam
31.05.2011. 20:16

Uradi sam

Prvog maja, dok je trajala akcija likvidacije Bin Ladena, sa predsednikom Obamom u Situejšen rumu Bele kuće bili su potpredsednik Bajden, državna sekretarka Klinton, ministar odbrane Gejts, više admirala i generala, više direktora nacionalnih obaveštajnih agencija, nekoliko savetnika za nacionalnu bezbednost, ukupno osoba ne manje od petnaest, koji su svi, zajedno, pratili razvoj operacije.


Duboko grlo
12.05.2011. 19:40

Duboko grlo

Ako nije razbojnik onda je ludak. Ako nije ludak onda je genije. Ako nije genije, nije ništa. Tako nam se, posle svega, čini Džulijen Asanž. Tvorac Vikiliksa nekako je zaobilazio Srbiju, ali sad ga evo na velikim vratima. Ljiljana Smajlović daje mu novinarsku nagradu slobode, a Čačani ga hoće za počasnog građanina. Jedino je policija bila malo rezervisana prema Asanžovoj pojavi, pripretivši da će ga hapsiti ukaže li joj se na vidiku. Valjda traži Interpol. Kako god, nije nam se, naprosto, dalo da nas ovo mimoiđe.


Doktor Putin
21.03.2011. 18:10

Doktor Putin

Iskustvo nam je rusofilsko. Da nije takvo, kako bismo, inače, objasnili odluku Beogradskog univerziteta da se ruskome premijeru dodeli titula počasnog doktora. Sve, naime, u toj stvari ukazuje na suprotno: Putin nema odgovarajuće reference upravo na području sa kojeg je inicijativa za njegovu adoraciju došla. To su pravo i ljudska prava. I ako bi neka akademska ustanova tu imala nešto da kaže onda bi to jedino mogla biti debela ograda od diskutabilne prakse Putinovih vlasti.

Naslovna strana

23. septembar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.