Nikad nedeljom

Zoran Panović

Piše za Danas od osnivanja lista 1997. godine. Prošao je u Danasu put od honorarca do glavnog i odgovornog urednika. Trenutno radi na poziciji 'slobodnog komentatora'. Neguje eklektičan izraz.

I bi Putin

Sigurno ste se naslušali priča o malignom uticaju Rusije na Balkanu, kao i onih da ruski uticaj podriva stabilnost Srbije i njenu briselsku budućnost.

(Ne)povratni procesi

Uticajni provladini analitičari u Beogradu sve učestalije govore o stvaranje 'velike Albanije', ali uz jednu indikativnu formulaciju - da je to 'nepovratni proces'.

Od Stipe do Jadranke

Istorija se zaista ponekad ponavlja kao farsa. Ali, ova farsa nije bezopasna jer zlokobnost upravo dolazi iz opskurnosti.

Rasprava o dobrovoljnom ropstvu

Da li bi Vučić bio ciničan kad bi na televiziji rekao - 'kakvi ste mi vi Francuzi, takav sam vam i ja Makron'? Da li bi to ljude više iznerviralo od onoga da neće ispuniti zahteve čak ako ih bude i pet miliona na ulicama?

Svako vidi ono što hoće

Na premijeri nove funkcije u Sarajevu, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik doneo je zastavu Republike Srpske na radno mesto - u Predsedništvo BiH.

Pobješnjeli Maks na Kosovu

Od citiranja se odavno izlizala istorijska anegdota da je na upozorenje vlastitog izaslanika kod partizana Ficroja Maklina, kako puna podrška Titu i njegovim borcima Jugoslaviju gura u komunizam, Vinston Čerčil odgovorio ciničnim pitanjem : 'Hoćeš li ti živeti u toj Jugoslaviji posle rata?

Mačekov prsluk

Pre neki dan govorio sam na izuzetno posećenoj promociji romana Vuka Draškovića 'Aleksandar od Jugoslavije' u Kragujevcu.

Moda fašizacije

Gluvo je doba noći u Tirani. Taksista Albanac ima nešto manje od šezdeset godina, kožnu jaknu i duvanski bariton, stavlja nam torbe u gepek i pita odakle smo.

Ponos i neuroza

Rezultati Demostatovog istraživanja javnog mnjenja, prezentovani juče, potvrdili su glavne trendove konfuzije.

Da li je Bono Bregović EU?

Italijanski mediji su dan nakon prvog (11. oktobar) od ukupno četiri rasprodata koncerta U2 u Mediolanum Forumu (neodoljivo podseća na beogradski 'Pionir'), konstatovali da posle svega postoje dva U2.
PrvaPoslednja