Nikad nedeljom

Zoran Panović

Piše za Danas od osnivanja lista 1997. godine. Prošao je u Danasu put od honorarca do glavnog i odgovornog urednika. Trenutno radi na poziciji 'slobodnog komentatora'. Neguje eklektičan izraz.

Inkvizitor u imaginarijumu

Vučiću su bliski saradnici lojalni i zato što znaju da će ih on braniti kad budu u problemu, kao što se i svaka žena u SPS može nadati da će i ona jednog Osmog marta dobiti ružu od Dačića, a možda i koji stih.

Zrelost i demfovanje

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će radovi na rekonstrukciji Trga republike trajati 420 dana.

Ko se seća Drnovšeka?

Verovatno su mnogi i građani i učesnici unutrašnjeg dijaloga već zaboravili i na Štefana Filea i Van Rompeja, pa ko još u ovom ubrzanju vremena i defileu visokih zvaničnika tek da se se seća Krista Patena. Koji pritom kasnije nije ni bio neki Vučićev savetnik.

Braća po oružju

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u NJujorku s predsednicom tamošnje čuvene berze Stejsi Kaningem i učestvovala na ceremonijalnom zatvaranju dnevnog poslovanja u NJujorškoj berzi. Povod njene posete SAD je obeležavanje velikog jubileja: 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bele kuće. Rečnikom hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, to je bilo vreme kad su Srbi i Amerikanci bili 'braća po oružju'.

Francuska uteha

Nametalo se ovih dana i pitanje da li bi stara Jugoslavija da je prekostala mogla da dostigne hrvatski uspeh ili da se čak popne na sam vrh?

Pravoslavna Evropa

Španski diplomata Karlos Vestendorp 1997. imenovan je za visokog poverenika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Dve stolice

Marina Abramović eksluzivno je preksinoć za Kulturni dnevnik RTS-a najavila povratak u Beograd i pripreme retrospektivne izložbe 'Čistač', koja će se, nakon sedam gradova u Evropi (Stokholma, Kopenhagena, Osla, Bona, Firence i poljskog grada Toruna), završiti 2019. godine u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

Wind of Change

Dragi Mustafa, Od kada je Srbija zahvaljujući uspehu crnogorskog referenduma o nezavisnosti konačno postala suverena država (bez Mila Đukanovića to bi nam teško samima pošlo za rukom), i mi smo u fudbalu postali 'orlovi'.

Osam šezdeset

Ono - vratiće se opet osam šezdeset - iz pesme je DŽonija Štulića '68 sa Azrinih čuvenih 'Filigranskih pločnika'. Pesma, dakle, o epilozima famozne šezdeset osme godine ispričana kroz sudbinu jednog njenog učesnika - luzera.

Mesečari

Emanuel Makron za sada neće biti Vučićev Valeri Žiskar d'Esten. To je pokazao nedavno završeni Samit u Sofiji EU i zemalja Zapadnog Balkana.

Ohrabrenje i budnost

Dragi Mustafa, Oktobra 2013. Vučić je na godišnjici osnivanja Srpske napredne stranke (osnovana oktobra 2008) naveo da je stranka nastala iz potrebe Srbije da preživi, a da je cilj koji je postavila - da do 2020. postanemo članica EU.
Prva Poslednja