Ujedanje

Darko Mitrović

Kultna radijska ličnost, autor i kreator Mentalnog Razgibavanja ali i komičar na nogama, copywriter, scenarista, pripovedač i kolumnista. Rođen je davne 1973. godine u Beogradu, tačnije Zemunu i za sebe tvrdi da je inokosan. On je hronični kritičar društva, kolekcionar radio stanica, ljubitelj crno-belih filmova i ofucanih starki, neumorni borac protiv nepravde, antidot, romantik, Snežin muž i Nemanjin otac.

Čomićoidno kretanje

Matična ćelija koja je završila interfazu i pripremila se za podelu na dve nove ćelije, pardon, manje stranke, ulazi u deobu.

Riknula boranija

Odavno je sve već rečeno i napisano. Vrtimo se u začaranom, prokletom krugu ponavljajući iznova i iznova jedno te isto.

Que Pasa?

Taman kad pomislim da više ništa ne može da me iznenadi, sledi demanti te bedne iluzije koju sam stvorio, kako bih što lakše podneo surovu realnost o kojoj zapravo ne znam ništa.

Kriza identiteta

Postojalo je nekoliko životnih faza, nekakvih raskrsnica, etapa, ciklusa, poluvremena, četvrtina, setova i deonica kroz koje sam prošao do sada. Svaka je bila specifična i važna na neki svoj način.

Narode moj!

Postoji toliko stvari zbog kojih bi čovek trebalo da se raduje i bude srećan. Na primer! Još jedno jutro smo se probudili i dočekali ga živi u Srbiji.

Plastični mesija

Da me ne shvatite pogrešno, nikad nisam voleo da budem deo buljuka, nekakvih masovnih okupljanja, posle kojih bi me tretirali kao statistički podatak u vestima i predstavljali kao deo bezlične mase kojom vladaju životinjski nagoni za opstankom.

Drekavac iz tunela

Htedoh da izbegnem pisanija o sebi i ličnom životu ali me je sinoć jedna rečenica bukvalno naterala na tako nešto. Nakon svega što se izdešavalo, a izdešavalo mi se mnogo ružnih stvari, shvatih da se moje urušavanje nije završilo.

Sprava za navijanje

Potpuno sam siguran da će za nekoliko hiljada godina postojati neko ko će, stojeći na nekakvom blatnjavom trgu, pričati svetini o današnjem vremenu kao o mitu, predanju, psini, poput Platona koji je u "Kritiji" ispričao priču o Atlantidi iza Heraklovih stubova, odnosno Gibraltara i njenom postojanju, devet hiljada godina pre njegovog vremena.
PrvaPoslednja