Ujedanje

Darko Mitrović

Kultna radijska ličnost, autor i kreator Mentalnog Razgibavanja ali i komičar na nogama, copywriter, scenarista, pripovedač i kolumnista. Rođen je davne 1973. godine u Beogradu, tačnije Zemunu i za sebe tvrdi da je inokosan. On je hronični kritičar društva, kolekcionar radio stanica, ljubitelj crno-belih filmova i ofucanih starki, neumorni borac protiv nepravde, antidot, romantik, Snežin muž i Nemanjin otac.

Drekavac iz tunela

Htedoh da izbegnem pisanija o sebi i ličnom životu ali me je sinoć jedna rečenica bukvalno naterala na tako nešto. Nakon svega što se izdešavalo, a izdešavalo mi se mnogo ružnih stvari, shvatih da se moje urušavanje nije završilo.

Sprava za navijanje

Potpuno sam siguran da će za nekoliko hiljada godina postojati neko ko će, stojeći na nekakvom blatnjavom trgu, pričati svetini o današnjem vremenu kao o mitu, predanju, psini, poput Platona koji je u "Kritiji" ispričao priču o Atlantidi iza Heraklovih stubova, odnosno Gibraltara i njenom postojanju, devet hiljada godina pre njegovog vremena.

Koračanje

Nalazim se na sredini nekakve, puste, prašnjave raskrsnice, negde u nekoj bestragiji. Osvrćem se i mumlam sebi nešto u bradu.

Ulični hodač

Jurcam ulicama glavnog grada, vozeći kao Branimir Mitrović Flojd, obuzet gomilom obaveza, koje eto moram baš danas da obavim i sve to pre nego što hermetički zatvore grad, na koji će vrlo brzo biti izvršen desant.

Ordenje na pidžami

Prosto je neverovatno da "škvadra" na vlasti, posle svih ovih godina, još uvek uspeva da me ostavi bez teksta, zabezeknutog, razjapljene vilice i sa iskolačenim očima.

O konjima i ljudima

Kako bolje započeti tekst do rečenicom Bodžek Horsmena: "Samo se pravi da si srećan, vremenom ćeš prestati da se pretvaraš."

Za to smo se borili

Oprostićete mi na defetizmu koji oko sebe širim poput kuge. Sve ću ali bukvalno sve učiniti da odem odavde i zaboravim da mi se ova država ikada dogodila.

Povratak u budućnost

Neki kralj dobio na poklon dva sokola. Istog dana, dade ih nekom tipu da ih dresira. Nakon nekog vremena, ovaj reče kralju da je jedan od sokola dresiran ali da se ovaj drugi čudno ponaša.

Skakavci su zašli u rukavac

Da li se pitate ponekad šta nam se sve podmeće dok obuzeti nebitnim stvarima ne primećujemo ružičaste slonove koji sede pored nas i masturbiraju na kauču?

Sudija, sviraj kraj

Koliko god se trudio da budem iznad situacije i izbegavam vesti koje mi podižu sistolni i dijastolni pritisak, ne vredi.
PrvaPoslednja