Ujedanje

Darko Mitrović

Kultna radijska ličnost, autor i kreator Mentalnog Razgibavanja ali i komičar na nogama, copywriter, scenarista, pripovedač i kolumnista. Rođen je davne 1973. godine u Beogradu, tačnije Zemunu i za sebe tvrdi da je inokosan. On je hronični kritičar društva, kolekcionar radio stanica, ljubitelj crno-belih filmova i ofucanih starki, neumorni borac protiv nepravde, antidot, romantik, Snežin muž i Nemanjin otac.

Pregladneli

Kako uopšte mi obični smrtnici možemo razumeti metafiziku ovih prvih izbora, zakazanih za vreme vanrednog stanja, kada naši zakržljali mozgovi nisu u stanju da dokuče ni jednostavnije stvari, kao što su prokletih sto evrića koje će nam, ubeđen sam, presesti i zasigurno zaglaviti kao riblja kost duboko u grkljanu.

Ova soba je moj karantin

Postojao je jedan poseban sistem kažnjavanja u vreme socijalizma, koji je za nas balavurdiju u to vreme predstavljao pravi košmar, najgori mogući scenario, gori čak i od samih batina.

Maršal i Margarita

Neki bi rekli: "Daj čoveku vlast da vidiš kakav je." Videsmo i uverismo se svojim očima. Drugačije ne bismo poverovali.

S.T.R.A.H.

Mnogo godina pre, dok sam još uvek bio naivni dečarac koji nije mogao ni da nasluti svoju nebitnost, svet oko sebe, kurvinsko lice politike i svu njenu decu, bio sam kljukan strahovima, verovatno zbog zabrinutosti roditelja za moj život.

Bez panike, molim!

"Godinama nakon što je virus pobio većinu ljudi a ostale pretvorio u čudovišta, jedini preživeli u NJujorku pokušava da pronađe lek..."

Čomićoidno kretanje

Matična ćelija koja je završila interfazu i pripremila se za podelu na dve nove ćelije, pardon, manje stranke, ulazi u deobu.

Riknula boranija

Odavno je sve već rečeno i napisano. Vrtimo se u začaranom, prokletom krugu ponavljajući iznova i iznova jedno te isto.

Que Pasa?

Taman kad pomislim da više ništa ne može da me iznenadi, sledi demanti te bedne iluzije koju sam stvorio, kako bih što lakše podneo surovu realnost o kojoj zapravo ne znam ništa.

Kriza identiteta

Postojalo je nekoliko životnih faza, nekakvih raskrsnica, etapa, ciklusa, poluvremena, četvrtina, setova i deonica kroz koje sam prošao do sada. Svaka je bila specifična i važna na neki svoj način.

Narode moj!

Postoji toliko stvari zbog kojih bi čovek trebalo da se raduje i bude srećan. Na primer! Još jedno jutro smo se probudili i dočekali ga živi u Srbiji.
PrvaPoslednja