Ujedanje

Darko Mitrović

Kultna radijska ličnost, autor i kreator Mentalnog Razgibavanja ali i komičar na nogama, copywriter, scenarista, pripovedač i kolumnista. Rođen je davne 1973. godine u Beogradu, tačnije Zemunu i za sebe tvrdi da je inokosan. On je hronični kritičar društva, kolekcionar radio stanica, ljubitelj crno-belih filmova i ofucanih starki, neumorni borac protiv nepravde, antidot, romantik, Snežin muž i Nemanjin otac.

Ordenje na pidžami

Prosto je neverovatno da "škvadra" na vlasti, posle svih ovih godina, još uvek uspeva da me ostavi bez teksta, zabezeknutog, razjapljene vilice i sa iskolačenim očima.

O konjima i ljudima

Kako bolje započeti tekst do rečenicom Bodžek Horsmena: "Samo se pravi da si srećan, vremenom ćeš prestati da se pretvaraš."

Za to smo se borili

Oprostićete mi na defetizmu koji oko sebe širim poput kuge. Sve ću ali bukvalno sve učiniti da odem odavde i zaboravim da mi se ova država ikada dogodila.

Povratak u budućnost

Neki kralj dobio na poklon dva sokola. Istog dana, dade ih nekom tipu da ih dresira. Nakon nekog vremena, ovaj reče kralju da je jedan od sokola dresiran ali da se ovaj drugi čudno ponaša.

Skakavci su zašli u rukavac

Da li se pitate ponekad šta nam se sve podmeće dok obuzeti nebitnim stvarima ne primećujemo ružičaste slonove koji sede pored nas i masturbiraju na kauču?

Sudija, sviraj kraj

Koliko god se trudio da budem iznad situacije i izbegavam vesti koje mi podižu sistolni i dijastolni pritisak, ne vredi.

Živeti kao sav normalan svet

Mrzim kod sebe što sve primetim, pa ne mogu da uživam u zabludama kao sav normalan svet - reče Bukovski, nekada pijani razvrstavač pošte, a danas jedan od najcitiranijih pisaca na društvenim mrežama, naravno posle Ive Štrljić, Kije Kockar i Paula Koelja.